Dev dalgalar Türkiye sahillerini vuruyor

Ege Denizi'nde önceki gün hayatı olumsuz etkileyen fırtına, sahilde çok sayıda su baskınına neden olurken, aynı gün Marmara, Karadeniz ve Akdeniz sahillerinde dev dalgalar korkuya neden oldu

27 Kasım 2023 Pazartesi 21:48
Dev dalgalar Türkiye sahillerini vuruyor






Dev dalgalar Türkiye sahillerini vuruyor


Saatte zaman zaman 110 KM hıza ulaşan fırtına Ege, Marmara, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Doğu Karadeniz’de dün gece başlayan ve devam eden sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Karadeniz’in kıyı şeridindeki kentlerde metrelerce yükseklikte dalgalar oluştu.

Giresun’un Tirebolu ilçesi sahiline vuran dalgalar, kıyıyı aşarak Karadeniz Sahil Yolu’na ulaştı. Yer yer su birikintileri ve göllenmelerin oluştuğu yolda sürücüler, zor anlar yaşadı.

Boyu 4 metreye ulaşan dalgaların ulaştığı beton aydınlatma ve enerji nakil direğinde de patlama meydana geldi. Dalgaların denizden taşmasının ardından sahil yolu suyla kaplandı.

Direkte yaşanan patlama ve sonrasında yolun hızla suyla kaplanma anları da çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. Görüntüde; kıyıdan yükselen dev dalgaların enerji nakli de bulunan aydınlatma direğine ulaşması, kıvılcımla patlama meydana gelmesi, ardından hızla suyla dolan yolda sürücülerin araçları ile bölgeden uzaklaşması yer aldı. 

DEV DALGALARA KAPILAN BALIKÇI SON ANDA KURTARILDI 

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde denizde etkili olan fırtına sonrası oluşan dev dalgalar, kıyıdaki balıkçı barınaklarına ulaştı. Balıkçı barınağındaki teknelerini kurtarmaya çalışan balıkçı İzzet Uğuz, mendireği aşan dalgaların altında kaldı. Uğuz, diğer balıkçı arkadaşının yardımıyla kurtarıldı. Barınakta dalganın savurmasıyla yere düşen bir kişi ise denize düşmekten son anda kurtuldu.

Barınakta teknelerde hasara neden olan fırtınada yaşanan o anlar da cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Kentte etkisini akşam saatlerine kadar sürdüren fırtına kaynaklı dalgaların boyunun 5 metreyi bulup, sahile ulaşması nedeniyle, birçok sahil kesiminde yer alan ilçedeki bazı yollarda da hasar oluştu. Trafiğe kapatılan bazı yollarda da sürücüler, alternatif güzergahlara yönlendirilirken, ekipler de önlemlerini sürdürüyor.

İskenderun’da eğitime ara verildi!

İskenderun'da sahildeki bölgelerin fırtınada sular altında kalması nedeniyle 4 okulda eğitime bir gün ara verildi

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası çökmenin yaşandığı İskenderun sahili, geçen günlerde etkili olan fırtınayla sular altında kaldı. İlçe merkezinde olumsuz hava şartları birçok noktada yaşamı olumsuz etkiledi.

İskenderun Kaymakamı Mehmet Sefa Demiryürek, ilçede 4 okulda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Kaymakam Demiryürek, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi, Hanifi Uysal Ortaokulu ve aynı binayı kullanan İnönü Ortaokulu, bahçelerindeki su birikmesi ve ulaşım yollarının kapalı olması sebebiyle eğitim öğretime yarın da ara vereceklerdir.”

MARMARA DENİZİ'NDE DENİZ SEFERLERİ DURDU

Marmara Denizi’nde fırtına: Dalgalar 2-3 metreye ulaştı, seferler iptal edildi
Marmara Denizi’nde beklenen kuvvetli fırtına etkisini gösterdi. Fırtınanın etkisiyle Beşiktaş sahiline vuran dalgalar 2 3 metre boyuna ulaştı. Şehir Hatları ve İDO seferleri iptal edildi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği haftasonu Marmara Denizi’nde beklenen kuvvetli fırtına ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Cumartesi öğle saatlerinde başlayan fırtınanın pazar akşam saatlerine kadar devam edeceği öngörülen fırtına İstanbul’da etkisini gösterdi. Beşiktaş sahiline vuran dalgaların boyu 2-3 metreye ulaşırken deniz seferleri de olumsuz etkilendi.

Sahilde bulunan yurttaşlar ise kıyıya vuran dalgaların keyfini çıkardı. Dalgaların kıyıya vurduğu esnada bazı yurttaşlar cep telefonuyla fotoğraf ve video çekerken bazı yurttaşlar ise sahil kenarında dalgaları seyretti. 2 arkadaşın dalgalara aldırış etmeden sahilde bisiklet sürdüğü anlar kameraya yansıdı. Bir gemi ise dalgalara rağmen ilerlemeye çalışırken görüntülendi.

Öte yandan fırtına yüzünden İDO çok sayıda seferini iptal etti!

Son Güncelleme: 28.11.2023 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.