Devlet Tiyatrosu arazisi, mafyaya mı satıldı?

Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Sahnesi'nin bulunduğu alanda özel şirketin silahlı çalışanları ile güvenlik görevlileri arasında sil

19 Temmuz 2014 Cumartesi 14:20
Devlet Tiyatrosu arazisi, mafyaya mı satıldı?






Devlet Tiyatrosu arazisi, mafyaya mı satıldı?

Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Sahnesi'nin bulunduğu alanda özel şirketin silahlı çalışanları ile güvenlik görevlileri arasında silahlı çatışma çıktı. Milli Emlak tarafından özel bir şirkete satılan arazide daha önce gerginlik yaşanmıştı
Ankara Macunköy'de Devlet Tiyatroları bünyesinde yer alan İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin bulunduğu alana giren özel bir firmaya ait silahlı kişiler ile güvenlik görevlileri arasında silahlı çatışma çıktı. Yaşanan o anlar güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi. Olaylar sırasında 3 güvenlik görevlisi, silahlı kişiler tarafından feci şekilde darp edildi. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, darp edilen bir güvenlik görevlisinin kalp krizi geçirdiği ve durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Ankara'da Devlet Tiyatroları bünyesinde yer alan İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin bulunduğu alanda daha önce yaşanan olaylara bir yenisi daha eklendi. Bir süre önce ağaç kesimi nedeniyle gündeme gelen tiyatro arazisinde sabah saatlerinde Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanın yanına iş merkezi yapan inşaat firmasının çalışanları, ihtilaflı bölgeye çit çekmek istedi. Bunun üzerine mahkeme kararı olduğu gerekçesiyle Devlet Tiyatrosu güvenlik görevlileri duruma müdahale etti. Bunun üzerine firma çalışanı olduğu iddia edilen yaklaşık 50 kişilik bir grup, atölye arazine girerek, özel güvenlik ve sahne çalışanlarına saldırdı.

YAŞANANLAR KAMERADA

Kamera görüntülerine de yansıyan görüntülerde inşaat alanından gelen çok sayıda kişinin araziye girmesi ve bir kişinin belinden çıkardığı silahıyla çalışanların üzerine hedef alarak ateş ettiği görülüyor. Bunun üzerine ise güvenlik görevlileri de silahları ile gruba karşılık veriyor. Yaşanan panik ve olaylarda kameraya yansıyor.
Olaylar sırasında biri kadın, dört güvenlik görevlisi darp edildi. Kadın güvenlik görevlisi Sibel Özbilge darp esnasında kalp krizi geçirirken, güvenlik görevlileri İsmail Demir, Hasan Uyanık ve Haydar Yılmaz'ın ise burnu kırıldı. Özbilge ambulansla GATA'ya kaldırılırken hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Olayların ardından tiyatro sahnesine çok sayıda kişi geldi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.
DEVLET Tiyatroları'nın 60 yıldır kullandığı, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ile atölyeleri barındıran arazinin 4 bin 250 metrekarelik kısmı, Milli Emlak tarafından özel bir firmaya satılmıştı. Firma geçen mart ayı başında yaptığı gece baskınıyla alandaki çok sayıda ağacı kesmiş büyük tepki toplamıştı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.