Diyanet fetva hattına adam yaran sorular

Dinazor Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Sorunun cevabını merak eden vatandaşın ilk başvurduğu yer Alo Fetva hattı.

21 Şubat 2016 Pazar 12:28
Diyanet fetva hattına adam yaran sorular






Diyanet fetva hattına adam yaran sorular

Dinazor Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Sorunun cevabını merak eden vatandaşın ilk başvurduğu yer Alo Fetva hattı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan 190 Alo Fetva Hattı'nı Manisa'dan arayan vatandaşlar sordukları sorularla hem şaşırttı hem güldürdü.

Manisa İl Müftülüğü vaizi Erdal Akdeniz bu sorulardan bazılarını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 190 Alo Fetva Hattı'nı Manisa'dan günde ortalama 15 kişinin kullandığını belirten Manisa İl Müftülüğü vaizi Erdal Akdeniz, soru kalıplarının günlerin ve ayların önemine göre değiştiğini söyledi.

Manisalılar'ın sihir ve büyü üzerine çok soru sorduğunu dile getiren Akdeniz, "Vatandaşlarımız başlarına en ufak bir sıkıntı gelse kendilerine sihir veya büyü yapıldığını zannediyor. Onlara Kuran-ı Kerim'den okunacak sureleri öneriyoruz" dedi.

Arayanların sorularına cevap vermeye çalıştıklarını söyleyen Akdeniz, bilmedikleri soruların cevaplarını araştırmak için soruyu soran kişiden zaman istediklerini hatırlatarak, "İşin içinden çıkamayacak sorularda tekrar aramaları için süre istiyoruz.
O süre içerisinde Kuran-ı Kerim'de iyice araştırma yapıyoruz. Sorulan sorudan karşımızdaki vatandaşın dini bilgisinin hangi düzeyde olduğunu hemen anlıyoruz. Vatandaşlarımız bazı konularda çok bilinçsiz. Soruların bazıları hem şaşırtıyor hem de güldürüyor.

Örneğin, 'Kuran-ı Kerim'de dinozor sözcüğü geçiyor mu?', 'Eşimle birlikte izlediğimiz evlendirme programlarındaki kişiler hakkında konuşuyoruz gıybet olur mu?', 'Eşimle tavla oynuyoruz günah mı?' gibi birbirinden ilginç sorular yöneltiyorlar. Vatandaşlarımız ne olursa olsun bu hattı arayarak, öğrenmek istedikleri her soruyu sorabilirler" diye konuştu.
Son Güncelleme: 21.02.2016 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.