Diyarbakır'da 4 terörist yakalandı

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:04
Diyarbakır'da 4 terörist yakalandı






DİYARBAKIR (CİHAN)- Diyarbakır'da daha önceden şehir merkezine gelerek eylem yapmak için keşif hazırlığında oldukları tespit edilen terör örgütü PKK mensubu 4 kişi yakalandı. Teröristlerin Diyarbakır polisine yönelik saldırı planladıkları ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir takip ettikleri terör örgütü mensuplarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. İl merkezinde polise saldırı düzenlemek için örgütün dağ kadrosundan gönderilen ve Bağlar ilçesi Kuruçeşme bölgesindeki evlerde saklandıkları belirlenen 4 teröriste yönelik operasyon düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşen operasyonda, teröristlerden 2'si araçla kaçmaya çalışırken 2'si de saklandığı evde yakalandı. Teröristlerin sorgusunun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'nde devam ettiği öğrenildi.

Teröristlerin, PKK'nın Diyarbakır kırsal yapılanması sorumlusunun talimatıyla il merkezine geldikleri ve güvenlik güçlerine yönelik ses getirecek eylemler hazırladığında oldukları belirlendi. Teröristlerin, Kulp ve Lice kırsalından araçla geldikleri ve dikkat çekmemek için yanlarında eylemlerde kullanacakları silah ve mühimmatları getirmedikleri belirtildi. Teröristlere silah ve mühimmat desteğini 2 kişinin sağladığı tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.