Diyarbakır'da hastanede yangın paniği

Diyarbakır'da bir özel hastanede çıkan yangın paniğe neden oldu. Yoğun dumandan etkilenen vatandaşlar başka hastaneye kaldırıldı

13 Temmuz 2014 Pazar 16:07
Diyarbakır'da hastanede yangın paniği






Diyarbakır'da hastanede yangın paniği


Diyarbakır’da özel bir hastanenin çatı katında meydana gelen yangın büyük paniğe neden oldu. Hastanenin yoğun bakım ve diğer ünitelerinde kalan hastalar, onlarca ambulansla diğer hastanelere sevk edildi. Büyük şok geçiren hasta yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Yangında maddi hasar meydana gelirken herhangi bir can kaybı yaşanmadı, yaralanan olmadı. Bazı hasta yakınları dumandan etkilendi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Urfayolu Caddesi üzerinde bulunan özel bir hastanenin çatı katında başlayan yangın, sıcakların da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yaşanan panikte ayakta durabilen hastalar ile hasta yakınları dışarı çıktı. Hastanede yataklı tedavi gören hastalar ise hastane personeli tarafından dışarı çıkarıldı. Olay yerine gelen ambulanslar hastaları Diyarbakır’da başka hastanelere sevk etmeye başladı. Ancak ambulansların yetersiz kalması nedeniyle hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasında gerginlik yaşandı. Cihazlara bağlı bazı hastalar 40 derece sıcaklıkta başka hastanelere sevk edilmeyi bekledi. Buna tepki gösteren bir hasta yakını, hastasını bir an önce ambulansa koymak istemesi üzerine gerginlik yaşandı. Vatandaşlar gergin hasta yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı.

HASTALAR ZEHİRLENMESİN DİYE YOĞUN BAKIM ODALARININ CAMLARI KIRILDI

Bu sırada hastanenin çatı katındaki büyük alevin etkisiyle yanan bazı parçalar yere düştü. Çatı katında bulunan havalandırma cihazlarında da sık sık patlamalar meydana geldi. Bazı hastane görevlileri; durumu ağır olan hastalar ile yoğun bakım hastalarının kaldığı odaların camlarını kırarak hastaların zehirlenmesini önlemeye çalıştı. Buradaki hastalar da hastane bahçesine indirildikten sonra başka hastanelere sevk edildi. Yangının, Diyarbakır’ı etkisi altına alan kavurucu sıcaklar sebebiyle çatı katında bulunan havalandırma sistemi ya da elektrik kablolarının yanması nedeniyle çıktığı tahmin ediliyor. Hastane yetkilileri, hiçbir hastanın yangın ve dumandan etkilenmediğini, hastaları tedbir amaçlı sevk ettiklerini ve hastanede hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.