Diyarbakır'da Mermer Jandarma Karakolu'na bombalı saldırı, 3 şehit 22 yaralı var

Diyarbakır Lice yakınlarındaki Mermer Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit sayısı 3'e yükseldi. Bölgede halen çatışma sürüyor..

25 Mart 2016 Cuma 00:00
Diyarbakır'da Mermer Jandarma Karakolu'na bombalı saldırı, 3 şehit 22 yaralı var






Diyarbakır'da Mermer Jandarma Karakolu'na bombalı saldırı, 3 şehit 22 yaralı var

Diyarbakır'da son durum, Terör örgütü PKK, Lice yakınlarında bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na 1.5 tonluk bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırı sırasında daha önce 1 oyarak açıklanan şehit sayısı 3'e yükseldi. Çatışmanın halen sürdüğü bildiriliyor, işte ayrıntılar...

DİYARBAKIR MERMER JANDARMA KARAKOLU'NA BOMBALI SALDIRI,

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, teröristler tarafından bombalı araçla karakola saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 asker şehit olurken, 22 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre olay, Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Lice ilçesi Mermer Jandarma Karakol Komutanlığı'nda meydana geldi. Saat 21.15 sıralarında teröristler tarafından karakola bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Patlamanın ardından bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika devam eden çatışmanın ardından, teröristler gecenin de karanlığından faydalanarak kaçtı. Saldırıda karakol büyük ölçüde hasar gördü. Bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve UMKE ekipleri ile takviye güçleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre, 2 askerin şehit olduğu, 12 askerin yaralandığı belirtildi. Yaralılar bölgeye gelen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye yaralı bırakan ambulanslar tekrar olay yerine döndü.

BÜYÜK PATLAMA YAŞANDI

Karakola düzenlenen saldırıda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisi çevre köylerden de hissedildi. Yaklaşık 2 kilometre uzaklıktan hissedilen yer sarsıntısı, köylüler tarafından deprem olarak sanılırken, bölgeye yakın bir akaryakıt istasyonunun camları da kırıldı. Bölgeye gelen UMKE ekipleri yıkılan karakol binasında arama çalışmaları başlattı. Saldırının yaşandığı karakol çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, saldırı sonrasında Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapandı.

ARACIN YAKLAŞIK 1.5 TON BOMBA YÜKLÜ OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Saldırı sonrasında bölgede inceleme yapan ekipler, bombalı aracın yaklaşık 1.5 ton bomba yüklü olduğunun tahmin edildiğini belirtti. Bölgede helikopter destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
Son Güncelleme: 25.03.2016 00:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muzo 2016-03-25 01:58:33

yazık allah ölen şehitlerimizin ailesine sabır versin :( mgk toplantısıyla ümit ediyorum böyle olayların önüne geçebiliriz allah vatanımıza ve milletimize zeval vermesin...