Doğalgazın ana şantiyesi Muş'ta kurulacak

16 Ekim 2012 Salı 20:50
Doğalgazın ana şantiyesi Muş'ta kurulacak






MUŞ (CİHAN)- Vali Ali Çınar, Erzurum'dan Bitlis-Muş-Bingöl doğalgaz bağlantısının yapılacağını ve ana şantiyesinin ise Muş'a kurulacağını söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu 4. toplantısında açıklamalarda bulunan
Vali Ali Çınar, İlimizin doğalgaza ihtiyacı var. Bununla ilgili yürütülen çalışmalar devam ediyor. Doğalgaz, Erzurum'dan, Karayazı üzerinden gelecek. Korkut'a gelecek ve oradan da bir hatla Bitlis-Muş-Bingöl bağlantısı yapılacak. Bunların ihalesi yapıldı ve müteahhitler işe başlıyor. Ana şantiyeyi Muş'ta kuracaklar. dedi.

2 BİNDEN FAZLA KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Toplum Yararına Çalışma kapsamında 2 binden fazla kişinin istihdam edildiğini açıklayan Vali Ali Çınar, Muş'ta geçen yıla oranla yüzde 4'lük bir büyümenin gerçekleştiğini ve işsizlik oranının yüzde 16'dan 11'e gerilediğini söyledi. SODES projeleriyle son 3 yıldır her vatandaşa hizmet götürüldüğü ifade eden Vali Çınar, şunları aktardı: İlimiz geçen yıla oranla yüzde 4'lük bir büyüme gerçekleştirmiştir. Bu da ülkemizin mevcut büyüme rakamlarıyla mütenasiptir. Geriye dönüp baktığımızda, her alanda geçen yıldan daha iyi olduğumuzu görüyoruz. 2010 yılında işsizlik rakamları yüzde 16 dolaylarındayken, şu anda işsizlik rakamları yüzde 11 civarındadır. Bu da ilimizdeki istihdamı göstermektedir. Toplum Yararına Çalışma kapsamında 2 binden fazla insanımıza istihdam sağladık. Bunun yanı sıra gerek organize sanayi bölgemizdeki yatırımların artması, Muş Sanayi Merkezi ve sanayi sitemizdeki kapasitenin artırılmasıyla istihdam alanında olumlu gelişmeler yaşanmaktadır. Türkiye'nin yüzde 9 olan işsizlik oranıyla kıyaslarsak ilimizde işsizlik rakamları yüksek. Bunu düşürmek için gayret gösteriyoruz. Burada sadece valilik değil, ilimizdeki tüm dinamiklerin de hep birlikte ortak bir şekilde gayret göstermesi gerekir. Kalkınmada sadece ekonomik gelişmeler yetmez. Yatırımlar çok önemli, ama bunun yanı sıra sosyal kalkınma da çok önemlidir. Bu amaçla ilimizde SODES projeleriyle son 3 yıldır her vatandaşımıza bir şekilde hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bu konuda da olumlu gelişmeler var.

Bölge teşkilatlarının ve yatırımcı il kuruluşlarının yaptığı çalışmalarla her geçen gün daha iyi hizmet verme kapasitesine ulaştıklarını kaydeden Vali Çınar, yapılan eleştirilerin ise yapıcı olmasını istedi. Vali Çınar, şunları ifade etti: Elbette vatandaşlarımızın mevcut gelişmemizi yeterli görmeyerek eleştirmesi doğal hakkıdır. Bu eleştirilere de yönetim olarak hak veriyor, aynı zamanda bu eleştirilerden de zaman zaman faydalanıyoruz. Ancak eleştirilerimizin yapıcı olması çok önemlidir. Özellikle kurumları yöneten yöneticilerimizin eleştirilerin ötesinde hakarete varan bir takım ifadelerle itham edilmesi bizden ziyade ilimize verilen bir zarardır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.