Doğu Türkistanlılar, Çin Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:39
Doğu Türkistanlılar, Çin Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı






ANKARA (CİHAN)- Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şubesi, Çin hükümeti tarafından Doğu Türkistan´da işlenen insan hakları ihlallerini, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti. Çin yönetimini kınayan dernek üyeleri, elçilik binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği önünde düzenlenen protesto gösterisi nedeniyle emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı. `Çin insanlık şuçu işliyor´, `İnsanlara özgürlük, millete istiklal´ dövizleri taşıyan grup, `Hükümet uyuma kardeşine sahip çık´ sloganları atarak, büyükelçilik binası önüne geldi. Polis ekipleri, grubun önünü elçiliğin bulunduğu sokağın girişinde kesti.

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Hayrullah Efendigil, Dünya İnsan Hakları Günü olmasına karşın, Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insan hakları ihlalinin devam ettiğini belirtti.

Doğu Türkistan´da yaşanan insan hakları ihlallerini sıralayan Efendigil, Doğu Türkistan´da 5 Temmuz 2009 yılında meydana gelen Urumçi Katliamı'nda Türkiye´den siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları basın açıklaması ve protesto gösterileri ile olayı kınamış olsalar da bunun devamı gelmemiştir. Bugün Doğu Türkistan´da Çin istediğini yapmaktadır. Çin, zorla işgali altında tuttuğu Doğu Türkistan´da akıttığı kanların hesabını mutlaka bir gün ödeyecektir. dedi.

Açıklamanın ardından Çin Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakan grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.