Doktorun burnunu ve kolunu, hemşirenin kolunu kırdı, serbest bırakıldı

Hasta yakını, doktorun burnu ve kolunu kırdı, araya giren hemşirenin de kolunu kırdı. Saldırgan, adli kontrol şartıyla bırakıldı.

04 Temmuz 2014 Cuma 18:32
Doktorun burnunu ve kolunu, hemşirenin kolunu kırdı, serbest bırakıldı






Doktorun burnunu ve kolunu, hemşirenin kolunu kırdı, serbest bırakıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Servisi'nde yatmakta olan kardeşi Hüseyin Yöndem'i ziyaret eden Savaş Yöndem, Dr. İstemihan Öztürk'ten bilgi aldı. Savaş Yöndem, bir anda doktora önce kafa attı, sonra da yumrukla saldırdı. Yöndem araya giren hemşire Mehpare Kaya'ya da saldırdı. Olay yerine gelen polis ve güvenlik görevlileri, hasta yakınını etkisiz hale getirdi. Burnu ve sağ kolu kırılan Dr. İstemihan Öztürk ile sağ kolu kırılan hemşire Mehpare Kaya tedavi altına alındı. Adliyeye sevk edilen Savaş Yöndem adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Saldırıyı hak etmediğini belirten Öztürk, “Ben hemşire hanıma bir hasta hakkında bilgi verdiğim sırada hiç beklemediğim bir anda kafa atıp yumruklarla saldırdı. O sırada ben en az 10-15 yumruk saydım kafama doğru. O anda bilincimi kaybettim ve gerisini hatırlamıyorum" dedi. Hemşire Mehpare Kaya ise "Bizim 6 aydır bebeğimiz gibi baktığımız bir hastaydı. Hasta yakını doktorun üzerine çıkmış yumruklarla saldırırken ben arkasına geçip kendime doğru çektim. O sırada beni kollarımdan tutup tartakladı. 'Bana niye saldırıyorsun' diye bağırınca tekrar doktora yöneldi. O sırada doktorumuz çok kötü durumdaydı" diye konuştu. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Metin Görgü olayı kınadığını açıklayarak, "Çok üzücü bir durum. Asistanımız en az 1,5 ay çalışamayacak durumda. Hemşiremiz o da doktorumuzu kurtarmak isterken zarar gördü ve kolu kırıldı. O da bir süre çalışamayacak. Bizim elimizi kolumuzu bağlayıp kırdılar" dedi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde toplanan hastane çalışanları ve sendika temsilcileri, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı protesto etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.