Dokunulmazlık oylamasında 350 'Evet' oyu çıktı: Dokunulacak

TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılması için gün boyu süren görüşmelerin ardından yapılan oylamada 348 evet oyu çıktı. Gizli oylamada 155 ret oyu verildi

17 Mayıs 2016 Salı 21:25
Dokunulmazlık oylamasında 350 'Evet' oyu çıktı: Dokunulacak






Dokunulmazlık oylamasında AK Parti'nin dediği oldu


Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesi 350 oyla kabul edildi.


TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılması için gün boyu süren görüşmelerin ardından yapılan oylamada 348 evet oyu çıktı. Gizli oylamada 155 ret oyu verildi

DOKUNULMAZLIK OYLAMASI BAŞLADI

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü Genel Kurul’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Partili milletvekilleri tarafından alkışlandı. Daha sonra Davutoğlu, AK Parti Grup Başkanvekillerinin yanına oturdu. Bir süre sonra oylamaya geçileceği için Bakanlar Kurulu sıralarında oturan bakanlar da kalkarak milletvekili sıralarına geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da partililer salona girince uzun süre alkışladı. Daha sonra dokunulmazlık oylaması başladı.



İLK OYLAMADA 348 KABUL, 155 RET OYU KULLANILDI
Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi için gizli oylama sonuçlarını açıkladı. Ahmet Aydın, 536 olan oy sayısından 348’inin kabul, 155’inin reT, 8’inin çekimser, 25’inin ise boş olduğunu söyledi. Aydın, teklifin maddelere geçilmesi için kabul edildiğini bildirerek birleşime 30 dakika ara verdi.  

İKİNCİ TUR CUMA GÜNÜ

İkinci tur görüşmeler içinse Genel Kurul 20 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da toplanacak. 20 Mayıs'ta Antalya'da kampa girecek olan CHP, teklifin ikinci tur görüşmelerinin cuma günü yapılacak olmasına tepkili. Teklif, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis'te bekleyen tüm dosyalar için dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngörüyor.

AK Parti'nin teklifine CHP ve MHP destek olacağını açıklamıştı. HDP ise hayır oyu kullanacak. Anayasa değişikliği oylamaları, iki turlu olacak ve gizli yapılacak.Teklife destek olacaklarını açıklayan üç partinin toplam oy sayısı 489. 367 evet çıkması halinde teklif kabul edilmiş olacak.Teklif kabul edilirse, 138 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılacak. 677 fezleke doğrudan yargıya teslim edilecek.
Son Güncelleme: 18.05.2016 01:03
Anahtar Kelimeler:
Dokunulmazlık Oylaması
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.