• BIST 100

    9400,65%1,31
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,79% 0,62
  • GRAM ALTIN

    4138,50% 0,85
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Dr. Ekrem Karakaya cinayeti | Vali o gün yemek vermiş

Konya'da görevi başında silahlı saldırıda hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya'nın haberini neredeyse görmezden elen yerel basının, cinayet günü, vali ile birlikte yemek yediği ortaya çıktı.

Gündem 11.07.2022 17:12:56
Dr. Ekrem Karakaya cinayeti | Vali o gün yemek vermiş

Dr. Ekrem Karakaya cinayeti | Vali o gün yemek vermiş


Doktor Ekrem Karakaya'nın katledildiği gün Konya Valisi'nden tepki çeken 'yemek' iddiası kamuoyunda sert tepkilere neden oldu. Cinayetin işlendiği Konya Şehir Hastanesi çalışanları tarafından sert tepkiyle karşılanan Vali Vahdettin Özkan'ın iddialara sessiz kaldığı gözleniyor.

Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın katledildiği günün akşamında, sağlık çalışanlarının protestosunun devam ettiği sırada Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın; Konya Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazetecilerle bir restoranda yemek yediği ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren İYİ Partili Fahrettin Yokuş, “Tüm Türkiye’nin yasta olduğu bir günde bu hareket Vali Özkan’a yakışmadı” dedi.

Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya, Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli Hacı Mehmet Akçay tarafından hastanede katledilmişti.

Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından birçok sağlık çalışanı iş bırakarak Konya Şehir Hastanesi İdari Birim binası önünde toplanarak, katliamı kınamıştı.

Protestolar sırasında açıklama yapmak isteyen Konya Valisi Vahdettin Özkan, sağlık çalışanları tarafından yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı gerekçesiyle alkışlarla protesto edilmişti. 

KATLİAMIN ARDINDAN VALİ’DEN TEPKİ ÇEKEN YEMEK 

Karakaya’nın katledildiği 6 Temmuz günü cenazesinin memleketi Kayseri’ye henüz gönderilmediği ve hastane önünde sağlık çalışanlarının protestosunun devam ettiği sırada; Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın Konya Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazetecilerle bir restoranda yemek yediği ortaya çıktı. 

Konya Valiliği'nin resmi internet sitesinde de yer alan haberde Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın Konya Meram Millet Bahçesi’nde bulunan bir balık restoranında cemiyet üyeleriyle bir araya geldiği bir haber yer aldı. 

Haberde şu ifadelere yer verildi:

“Vali Vahdettin Özkan, Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ile bir toplantı gerçekleştiren Vali Özkan, şehrimizin tanıtımı ve vatandaşlara doğru haberin iletilmesi noktasında büyük fedakârlıkla çalışan basın mensuplarımızın, yereldeki sorunlarını ve çözümü noktasında yapılması gereken konuları değerlendirdi.” 

'LİYAKATİN VE DEVLET ADAMLIĞININ NE DURUMA GELDİĞİNİN GÖSTERGESİ'

Vali Özkan’ın Ekrem Karakaya’nın öldürüldüğü gün cemiyet üyeleriyle bir araya gelmesine İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tepki gösterdi. 

'Tüm Türkiye’yi yasa boğan bir günde tüm Türkiye’nin bilgi beklediği Vali, nasıl olurda bir restoranda yemek yemeye gider?' diye soran Yokuş, şunları söyledi:

“Konya Şehir Hastanesi’nde şehit edilen doktorumuzun haberini alır almaz bilgi almak için hastaneye gittim. O süreçte Vali Bey ve diğer yetkililer hastaneydi ve bilgi aldım. Hastane önünde protesto yapan sağlık çalışanlarımızla da görüşüp taleplerini dinledim. Hepsi hastanelerdeki güvenlik tedbirlerinin artırılması ve kapılara x-ray cihazı konulmasını talep etti. Ülkeyi yönetenlerin sağlık çalışanlarımızın taleplerini dinlemek ve çözüm üretmek yerine acılı günün akşamında Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle yemek yemeye gittiğini öğrendim.

Yemek organizasyonu daha önceden planlanmış bir yemek organizasyonuymuş ve cemiyet üyesi gazeteci arkadaşlar yemeğin iptal edileceğini düşünmüşler ama Vali Beyden o yönde bir talep gelmemiş. Hatta gazeteci arkadaşlar o güne ait hiçbir fotoğraf paylaşmamış ama Valilik bu buluşmayı resmi sitesinde paylaşmış. Şehri yöneten bir insanın tüm Türkiye’nin yasta olduğu, şehit doktorumuzun cenazesinin henüz memleketine uğurlanmadığı ve doktorlarımızın protestolarının devam ettiği bir anda Vali Özkan’ın bir restoranda yemeğe gitmesi yakışmadı. Bu olay ülkemizde liyakatin ve devlet adamlığının ne duruma geldiğinin açık bir göstergesidir.'

BİRÇOK YEREL GAZETE HABERE YER VERMEMİŞTİ 

Öte yandan Doktor Karakaya'nın katledilmesini Konya'da yayın yapan birçok yerel gazete görmezden gelmişti. Katliamı Konya'da sadece 5 gazete 1. sayfasına taşırken diğer 5 gazete habere yer vermemişti.

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Her Şey Çok Güzel Olacak Berkay tutuklandı

Kartalkaya faciası | Ruhsat veren müdür gözaltında

AKP'li Mücahit Birinci'ye tepki yağdı

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

YAZARLAR