Dünya, Sultanahmet'teki patlamayı böyle gördü

Terör saldırısına karşı duyarlılığı ile bilinen batılı ülkelerin haber siteleri ve TV kanalları, Paris'teki kanlı saldırıda görüntü kullanmamakta özen gösterirken, İstanbul için çarpıcı karelere yer vermesi dikkat çekti.

12 Ocak 2016 Salı 17:07
Dünya, Sultanahmet'teki patlamayı böyle gördü






Dünya, Sultanahmet'teki patlamayı böyle gördü

Dünya TV kanalları, ve internet medyası, İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki terörist saldırıya geniş yer verdi. Alman, Fransız ve İngiliz gazeteleri terörist saldırıya Paris katliamı sırasında kullanmaya çekindikleri görüntüleri servis ettiği gözlendi. Haberi 'son dakika' olarak duyuran İngiliz basını görgün tanıklarının anlatımlarına geniş yer verdi.
İngiliz yayın kuruluşu BBC, daha önce Londra'da meydana gelen saldırılar sırasında görüntü kullanmamaya, okur üzerinde korku ve psikolojik baskıya neden olacak başlıklar vermemeye özen gösterirken, İstanbul'daki kanlı saldırı için ele geçirdiği tüm medya malzemelerini sonuna kadar servis etti.

SON DAKİKA OLARAK VERİLDİ
Uluslararası medya kuruluşları ve haber ajansları, Sultanahmet'te meydana gelen patlamayı okuyucularına 'son dakika' olarak duyurdu. Haberde görgü tanıklarının gürültülü bir patlama duyduklarını söyledikleri de aktarıldı.

Reuters'ın haberinde, "Polis, tarihi Sultanahmet bölgesini çevreledi, ambulanslar patlama alanına gidiyor" ifadesi kullanırken, Fransız haber ajansı AFP'nin haberinde, "İstanbul'un turist bölgesinde patlama oldu, yaralılar var" şeklinde sundu.

İngiliz yayın kurululu BBC de Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamayı 'son dakika' gelişmesi olarak geçti.
Son Güncelleme: 12.01.2016 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.