Duvarları 5 santimetre yarılan eve 'oturulabilir' raporu verildi

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:08
Duvarları 5 santimetre yarılan eve 'oturulabilir' raporu verildi






BATMAN (CİHAN)- Geçen yıl Van merkez ve ilçelerinde büyük yıkıma neden olan depremi Batman'da yaşayan Trak ailesi, evlerinde deprem sonrasında oluşan derin çatlaklar nedeniyle korku içinde yaşamını sürdürüyor. Evin onarılması için Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım talep eden aile, bir sonuç alamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Batman'ın Güneykent Mahallesi'nde ikamet eden 5 nüfuslu Trak ailesinin yaşadığı ev, Van ve Şırnak depremlerinden büyük zarar gördü. Zemini kayan evin duvarlarında 5 santim genişliğinde yarıklar oluştu. Aile reisi 3 çocuk babası Yavuz Trak, oluşan çatlakları silikonla kapatmasına rağmen yarıkların her geçen gün büyümesi nedeniyle bunda başarılı olamadı. Durumu Batman Valiliği'ne bildiren Yavuz Trak, evi incelemeye gelen ekibin, evin durumunu görmelerine rağmen 'oturulabilir' diye rapor vermesi üzerine konuya üst düzey devlet erkanına taşıdı. Çektiği video görüntülerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmak üzere tüm siyasilere gönderdi. Yavuz Trak, Ailecek korku içinde yaşıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardımcı olmalarını istedim. Evde oturabileceğimi ve 3 ayda bir 100 lira yardım yapabileceklerini söylediler. Heran yıkılacak bir evde yaşıyoruz. Yetkililerden sesimizi duymalarını bekliyoruz. dedi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.