Eflanili kadınlar meme kanserine karşı bilinçlendiriliyor

18 Ekim 2012 Perşembe 17:26
Eflanili kadınlar meme kanserine karşı bilinçlendiriliyor






KARABÜK (CİHAN)- Karabük'ün Eflani ilçesi Toplum Sağlığı Merkezi doktorları ilçedeki kadınları meme kanseri ile ilgili bilgilendiriyor.

Türkiye'de kanserle etkin mücadele edilmesi gerektiği ve tarama ile önlenebilecek kanserlerin başında meme kanserinin geldiği gerçeğinden yola çıkılarak Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı düzenleyen merkezin doktorları, kadınları belinçlendiriyor. Dr. Nazmiye Güçlü projeye ilişkin yaptığı açıklamada, Meme kanserinin ölüm oranının azaltılması için risk faktörlerinin bilinmesi, erken teşhis ve tedavi önemlidir. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığı, meme kanseriyle mücadelede başarılı olabilmek için Sağlık Müdürlüğü Kanser Kontrol Birimleri ve Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) aracılığıyla kanser politikaları yürütülyüor. Hastalık için taramalar sağlık güvencesi olmayan kişilere ücretsiz yapılıyor. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.