Elazığ şehidini uğurladı: Dualarla toprağa verildi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Elazığ'a getirildi

02 Haziran 2016 Perşembe 19:12
Elazığ şehidini uğurladı: Dualarla toprağa verildi






Elazığ şehidini uğurladı: Dualarla toprağa verildi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Elazığ'a getirildi.

Nusaybin İlçesinde hendek kazan, barikat kuran, patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristlere yönelik 14 Mart'ta başlatılan operasyonlar devam ederken, dün operasyonlar kapsamında Fırat Mahallesi'nde 1 evde yapılan arama sırasında PKK'lılar tarafından binada tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Akpınar için Mardin'de uğurlama töreni düzenlendi.

BİNLERCE VATANDAŞ CENAZEYE KOŞTU

Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Selen Kışlası'nda düzenlenen ve Vali Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bülent Koç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehidin babasının katıldığı törende önce şehidin özgeçmişi okundu. Şehidin silah arkadaşları adına konuşan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirterek, PKK'nın huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırmaya devam ettiğini söyledi.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun'un yaptığı duadan sonra şehit Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenazesi, silah arkadaşları ve vatandaşlardan alınan helalliğin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Elazığ'a gönderildi.


4 YAŞINDAKİ MİNEL ŞEHİT BABASINI TABUTUNU ÖPEREK UĞURLADI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün PKK'lıların patlayıcı infilak ettirerek düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenazesi Mardin'deki törenin ardından memleketi Elazığ'a getirildi. Şehit Akpınar için merkez İzzetpaşa Camisi'nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Şahiner'in kıldırdığı cenaze namazına Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Karahan Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene şehidin eşi Esra Akpınar, çocukları 4 yaşındaki Minel ve 1 yaşındaki Miran ile birlikte katıldı. Gözyaşları dökülen törende Minel, babasının tabutunu öperek son yolculuğuna uğurladı.

Şehidin annesi Akide Akpınar, "Kafirler, katiller, oğlumu yediler bitirdiler. Aslanım sen çok güçlüydün, yaran derindi. Yavrum bak ben dimdikim, bak yürüyüşünü yapıyorum. Ben çok cesur bir anneyim, direndim direndim ama başaramadım" diyerek gözyaşları döktü.

1 AY ÖNCE YARALANMIŞ

Adıyaman Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görev yapan ve geçici görevle Nusaybin'e giden şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın operasyonlar sırasında bir ay önce roketatarlı bir saldırıda şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandığı ve tedavisinin ardından görevine devam ettiği öğrenildi.
Cenaze namazının ardından şehit Akpınar'ın cenazesi omuzlarda taşınarak top arabasına götürüldü. Top arabasının arkasından yürüyen eşi ve yakınları gözyaşları döktü. Akpınar, Harput Mahallesi'ndeki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.