Elbistan'da Şükür Mescidi´nde ilk cuma namazı kılındı

14 Aralık 2012 Cuma 15:39
Elbistan'da Şükür Mescidi´nde ilk cuma namazı kılındı






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde terminal üzerine yapılan 'Şükür Mescidi'nde ilk cuma namazı kılındı.

Elbistan Kültür Eğitim Vakfı tarafından Hasan Karataş isimli hayırseverin hibe ettiği bina hem mescit hem de öğrenci yurdu haline getirildi. Daha önceden dershane binası olarak kullanılan ve yaklaşık 10 yıldır boş duran bina, bundan sonra Şükür Mescidi adı altında çarşı esnaflarının namaz kılabileceği bir ibadethane olarak kullanılacak.

Açılışa Elbistan Kaymakam Vekili Numan Altay, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, Izgın Belediye Başkanı Ömer Çolak, dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yapan Elbistan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Ömer Hurman, binayı hibe eden Hasan Karataş´a teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Kaymakam Vekili Numan Altay ise camilerin ve ibadethanelerin sadece namaz kılınan ya da ezan okunan yerler olmak yerine toplumun bir araya getiren mekanlar olduğunu anlattı. Altay, Mescidimizin Elbistan´a 'hayırlı' olmasını diliyorum. Mescitleri sadece namaz kılma, Kuran okunan mekanlar olarak bakmıyoruz. Biz, mescitleri toplumumuzun buluştuğu, görüştüğü, kaynaştığı ve her türlü derdinin çözüldüğü bir yer olarak bakıyoruz. Biz mescitlerin sadece insanların ezan sesini duyduğu yerler olarak değil birer kültür merkezi olarak bakıyoruz. diye konuştu.

Elbistan´da ciddi şekilde mescit ihtiyacı olduğunu ifade eden Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat, 2 bin kişiye bir cami düştüğünü kaydetti. Müftü Pat, Bir mescide değil çok mescide ihtiyaç var Elbistan´da. Nüfus oranına vurduğumuz zaman Türkiye´de bin kişiye bir cami düşüyor. Elbistan´da ise 2 bin kişiye bir cami düşüyor. Ben ne kadar çok sevindiğimizi anlatamam. Bu bölgede böyle bir mescide ihtiyaç vardı. İhtiyaç olunca da böyle yerlerde de hayır sahiplerimizin buna rağbet etmesini bekliyorum. Şehrimizin bazı noktalarında ezan sesi duyulmuyor. Ezan sesi duyulmayan yerlere çok farklı bakmış büyüklerimiz. Cenab-ı Hak, ebediyen ezan sesini buralarda kesmesin dedi. Konuşmaların ardından hep birlikte açılışa geçildi. Mescitte ilk namaz protokol üyelerinin de katılımıyla kılındı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.