Emek Bürosu ilk toplantısını yaptı

18 Ekim 2012 Perşembe 17:32
Emek Bürosu ilk toplantısını yaptı






SAMSUN (CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve Emek Bürosu üyeleri, CHP Samsun İl Başkanlığı binasında bir araya gelerek, Emek Bürosu'nun ilk toplantısını yaptı.

Emek bürolarının yapılanması için Samsun'da bir araya geldiklerini belirten Samsun CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, Toplumun sorunlarını ilk olarak Emek büroları ile öğreneceğiz ve vatandaşlarımızla bire bir ilgileneceğiz. Demokratik kitle örgütleri ve sendikalarla buluşacağız. Fikir alışverişinde bulunup problemler hakkında çözüm yolları üreteceğiz. Yeni bir yapılanma içine gireceğiz. dedi.

Toplantıda basın yasasında yapılan değişiklikleri eleştirerek başlayan ve yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Basın mensuplarının yıpranma hakları yeniden verilmelidir. Bu konuda bir çalışma yapılmalıdır. Toplumun rahatı ve huzuru için STK'lar partilerle iç içe olmalıdır. Partilerle iç içe olmak, partilerle iş birliği yapmak sorunların daha hızlı ve daha doğru bir şekilde çözülmesine yardım eder. Bizler sivil toplum örgütlerinin problemlerinin çözülmesinde onların sesi olacağız. Şehrin problemlerinin giderilmesinde STK'larla birlikte hareket edeceğiz. Örgütlenen toplumlar ülkede demokrasiyi korur. şeklinde konuştu.

Toplantıda eğitim sistemine değinen Akkaya, 4 4 4 sisteminin eğitime büyük bir darbe vurduğunu, eğitim sisteminin bozulduğunu ve vatandaşların bir mağduriyet yaşadığını iddia etti. Türkiye genelinde Emek büroları kurulacağını ve bu bürolarda halka politikalarının anlatılacağını söyleyen Akkaya, Yerel Yönetimler Yasası'nı da eleştirdi. Akkaya, şöyle konuştu: Yerel yönetimler yerine yerinde yönetim olmalı. Küçük belediyeler kapatılmamalı. AB standartlarına uyulmalı. Çifte standart yapılmamalı. Belediyeler kapatılacaksa referandum ile kapatılmalı. Bizler yerel yönetimler kanunun geçmemesi için çabalıyoruz. Bazı maddeler iyi olumlu, ancak bazı maddeler kesinlikle kabul edilemez. Belediyelerin kapatılmasına karşıyız. Yasanın bazı maddeleri hakkında olumlu düşünüyoruz.

Hükümetin komşularla sıfır sorun politikasının iflas ettiğini ve tüm komşularla problemli olduğunu ifade eden Akkaya, Bizler savaşa karşıyız ve Suriye'de akan kanın durması için çabalıyoruz. Bizler başka ülkelerin maşası olmak istemiyoruz. ifadelerini kullandı.

Erken seçim tarihinin belirlenmesi ve secim çalışmaları hakkında açıklama yapan Akkaya, erken secimden kaçmadıklarını, ancak kendilerine bir dayatma olduğu için Meclis'te hayır dediklerini ifade etti. Seçim tarihinin değiştirilmesinin bir siyasi manevra olduğunu ve kış mevsiminin bahane edildiğini savunan Akkaya, AKP ve MHP birleşsin, yasayı değiştirsin. Yasada fire veren AKP ve MHP bizleri suçlu göstermeye çalışmasın. sözlerini kaydetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.