Emniyet Genel Müdürlüğü: 93 personel zorunlu bölgeden muaf tutuldu

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:11
Emniyet Genel Müdürlüğü: 93 personel zorunlu bölgeden muaf tutuldu






BURSA (CİHAN)- Emniyet Genel Müdürlüğü, atama yönetmeliğindeki değişiklikle 93 personelin zorunlu bölge görevinden muaf tutulduğunu açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, hangi personelin zorunlu bölgeden muaf tutulduğuna açıklık getirildi.

Açıklamada, geçen eylül ayında Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Yönetmelikle vazife malulü idari polisler ile 'Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik' kapsamında özürlü sağlık kurulu tarafından verilen rapora göre kendisinin, eşinin veya çocuklarının özür oranı yüzde 50 ve üzerinde bulunan personelin kadro durumunun uygun olması halinde, nüfusa kayıtlı olduğu yere atanabileceği belirtiliyordu. Vazife malulü idari polisler ile eşi veya çocuklarından özür oranı yüzde 50 ve üzerinde bulunanlardan günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine karar verilenler ile eşi veya çocuklardan özür oranı yüzde 80 ve üzerinde bulunan personelin talep etmeleri halinde, zorunlu ikinci bölge hizmetinden muaf tutulacağı hükümleri getirilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşları içerisinde ilk kez Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değişiklik kapsamında 93 personel 2. bölge hizmetinden muaf tutulduğunun vurgulandığı açıklamada, 43 personelin 2. bölgeden 1.bölgeye, 106 personelin 1. bölgeden 1. bölgeye, 22 personelin 1. bölgeden 2. bölgeye, 13 personelin 2. bölgeden 2. bölgeye olmak üzere, toplam 184 personelin atandığı ve 93 personelin zorunlu bölgeden muaf tutulduğu kaydedildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.