Engelli vatandaşa akülü sandalye

14 Aralık 2012 Cuma 15:49
Engelli vatandaşa akülü sandalye






ADANA (CİHAN)- Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesi´nin girişimleri ve hayırseverlerin katkısı ile kas hastası engelli vatandaşa akülü sandalye hediye edildi.

Dernek tarafından tespit edilen ve Gaziköyü beldesi Yeni Mahalle´de ikamet eden evli ve 2 kız çocuğu babası Halil Konukseven (48) isimli vatandaşın kas hastalığı nedeniyle 7 yıldır hareket etmekte güçlük çektiği, evinden dışarı çıkamadığı öğrenildi. Hayırsever vatandaşların desteği ile alınan akülü araç Dernek Başkan Ahmet Ünal ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Konukseven'e teslim edildi.
Akülü sandalyesine kavuşan Konukseven ve ailesi, Beyazay Derneği yetkilileri ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti..

Halil Konukseven´in eşi Meryem Konukseven, Bağışlanan akülü sandalye ile Halil sosyal hayata yeniden girebilecek. Evden çıkamadığı için tek arkadaşı televizyon olmuştu. Tedavisi için sağlık kuruluşlarına giderken yaşadığımız ulaşım zorluğu da önemli oranda aşılmış olacak. Dernek yetkililerine bağışları için teşekkür ediyorum. dedi.

Dernek Başkanı Ahmet Ünal, 2009 yılında kurdukları dernek şubesinin girişimleri ve hayırseverler desteği ile ihtiyaç sahibi engellilere 4'ü akülü 19 tekerlekli sandalye bağışında bulunduklarını ve engellilerin meslek edinmelerini sağlayacak çeşitli kurslar açtıklarını söyledi.

Ziyaret sonunda Beyazay Derneği yetkilileri, Konukseven´i akülü sandalyesine bindirerek, aracın kullanılışını gösterdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.