Erdoğan, Alın ödülünüzü başınıza çalın

ABD Yahudi Konseyi tarafından verilen Cesaret Nişanı konusunda ilk kez konuşan Erdoğan sert çıktı. Alın ödülünüzü başınıza çalın..

31 Temmuz 2014 Perşembe 15:03
Erdoğan, Alın ödülünüzü başınıza çalın






Erdoğan, Alın ödülünüzü başınıza çalın


ABD Yahudi Konseyi tarafından verilen Cesaret Nişanı konusunda ilk kez konuşan Erdoğan sert çıktı...

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Van Hastane Caddesi'nde halka hitap etti.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

-Gazze'deki çocuklar bayramı göremediler, Bayramda sokaklara çıkıp oyun oynayamadılar. Evlerinde öldürüldüler. Camilere sığındılar oralarda öldürüldüler. Yaralı şekilde hastaneye gittiler oralarda bile alçakça katledildiler. Gazze'de yaşanan soykırım Ramazan bayramını kana buladı. Yüreklerimizi yaktı.

-İsrail'in yaptığının Hitler'den ne farkı var? Soykırımdan ne farkı var? Hitler sapıkça düşüncelerin ardına saklandı. Hitler'in yaptığının aynısını İsrail yapıyor.

-Bebekleri beşiklerinde öldüreceksin, sana dur' deyince de 'Antisemitist' diye suçlama yapacaksın.

-Neymiş, Amerikan Musevi Kongresi, bana verdiği ödülü geri istiyormuş. Eğer bu zulme, bu soykırıma, bu Hitlervari faşizme, çocuk katleden rejime destek veriyorsanız, alın ödülünüzü başınıza çalın.

-Şunu açık açık söylüyorum, o bebeklerin arş-ı alayı inleten feryatları inşallah karşılıksız kalmayacak. O çocukların melekleri dahi ağlatan feryatları, inşallah karşılıksız kalmayacak. Bu zalim de bu zalime göz yuman, destek veren, sırtını sıvazlayan zalimler de inşallah o feryatların, o gözyaşlarının altında inleyecekler..

-CHP ve MHP'nin adayı 'Gazze'yi bırak, Türkmenlere bak' diyor. Biz Gazze'ye nasıl ulaşıyorsak, Türkmenlere de öyle ulaşıyoruz.

-Kürt olduğu için Said-i Nursi'nin yanına gitmeyen Pensilvanya, çözüm sürecini sabote etmek için de çok gayret etti. Onun buradaki çetesine şimdi hak ettiğini hukuk içinde veriyoruz.

-Diyorlar ki "Başbakanım sen Çankaya'ya çıkarsan peki bu Pensilvanya ile mücadele ne olacak?" Diyorum ki, bu can bu tende oldukça bu mücadele devam decektir. Milli güvenliğimizi tehdit eden unsurlar, nerede, kim olursa olsun karşılığını bulacaktır.

-Çözüm süreci için yasal düzenlemeyi yaptık. Eğer destek verir, cumhurbaşkanı seçerseniz çözüm süreci daha güçlü ve kararlı şekilde devam edecektir.

-Eskiden Kürtçe konuşmak yasaktı, şimdi 24 saat Kürtçe yayın yapan televizyonlar var.

-Ensar Vakfı çok anlamlı bir işe imza attı. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in Kürtçe mealini bastı.

-Yıllar önce Kürtçe kitapların devlet eliyle basılacağını söyleselerdi kim inanırdı, işte biz basıyoruz.

-İstiklal Marşı'yla Çanakkale Şehitleri şiirini ayıramayan adayı getirdiler CHP'nin, MHP'nin, Pensilvanya'nın ortak adayı yaptılar. CHP'liler, MHP'liler İstiklal Marşını bilmeyen adaya oy mu verecekler? Yazıklar olsun, senin profluğuna da yazıklar olsun, senin tarihçiliğine de yazıklar olsun, babamın arkadaşı dediğin Akif'e yaptığın bu saygısızlığa da yazıklar olsun. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitleri şiirini bile birbirinden ayıramıyor.

-Van'dan bu adaya oy çıkmaz ama HDP'nin adayı için de bir çift sözüm var. Bu adaya Kürt olduğu için mi oy vereceksiniz? Bu adayın benim Kürt kardeşlerime yaptığı ne var? Büyükşehiri BDP'ye teslim ettiniz. Bunların tek anlayışı var, bunlar hizmetle gelmiyorlar, tehditle geliyorlar.Öyleyse bu tehdidi yapanlara en büyük dersi oylarınızla vermelisiniz.

-1980'de Kürt kökenli bir kardeşimiz Nurettin Yılmaz Cumhurbaşkanı adayı olduğunda ırkçılar ayağa kalktı. Hatta Nurettin Yılmaz'ı aldılar Diyarbakır cezaevinde işkence yaptılar. O günlerden bu günlere geldik. Şimdi bir Kürt aday çıktı, sizden oy istiyor, istediği gibi mitinglerini yapıyor.

-Televizyonda çıkmış konuşuyor, kadınlara sesleniyor. Sizin kadınlarla ilgili bir hassasiyetiniz olsa Diyarbakır'da ağlayan annelerin çocuklarını alıp zorla dağa çıkartmaz, o anaları ağlatmazdınız.

-Korkuyu korkutacaksınız. Allah'tan başka kimseye borcumuz yok. İnanıyorum ki Van'dan statükoya, vesayete oy yok.

-Yurtdışındaki vatandaşlarımız için oy verme işlemi başladı. Yurtdışındaki vatandaşlarımızdan Türkiye'ye gelenler gümrük kapılarında, diğerlerinin de bulundukları ülkelerde verilen randevuya göre gidip oy kullanmalarını rica ediyorum. Vatandaşlık haklarını iyi değerlendirmelerini istiyorum.

-Bizim için ülkenin Doğsu, Batısı, Güneyi, Kuzeyi diye bir şey yok. Bunu vatandaşımız biliyor, bu nedenle 12 yıldır ülkeyi yönetme sorumluluığunu bize verdi.

-HDP'nin adayının seçimi kazanma ihtimali, yok; biliyorsunuz. Oyları zayi etmeye gerek yok. Daha birinci turda silkelenecek.  

-Bugün hayatını kaybeden Murat Göğebakan'a rahmet dileyen Başbakan Erdoğan, sanatçı için dua ederek mitingi sonlandırdı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.