Erdoğan; Melih Gökçek yol arkadaşımız, birlikte geldik, birlikte gideriz

Bahçeli'nin MHP adaylığına onay verdiği Melih Gökçek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez konuştu. Erdoğan, "Gökçek yol ve dava arkadaşımız, birlikte geldik, birlikte gideriz."

30 Ekim 2018 Salı 13:16
Erdoğan; Melih Gökçek yol arkadaşımız, birlikte geldik, birlikte gideriz






Erdoğan; Melih Gökçek yol arkadaşımız, birlikte geldik, birlikte gideriz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melih Gökçek'in MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddiaları üzerine açıklama yaptı. Erdoğan, "1994'ten beri yol ve dava arkadaşımız. Beraber geldik, beraber gideceğimizi değerlendiriyorum" dedi


MHP'ye göz kırpan, Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin de 'Olur' verdiği Melih Gökçek'in MHP listelerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan veto geldi. Erdoğan "Yol arkadaşıyız, birlikte geldik, birlikte gideriz' dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, 31 Mart yerel seçimlerinde MHP'den Ankara adayı olacağı iddialarının sorulması üzerine, "Melih bey benim 94'ten beri yol ve dava arkadaşım. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum" dedi.

Kabinede revizyon iddialarına değinen Erdoğan, "Böyle bir şey söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

MHP kaynakları, geçtiğimiz hafta eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yerel seçimlerde MHP'den aday olması için teklf götürüleceğini belirtmişti. 

Dün de MHP lideri Devlet Bahçeli, "Sayın Gökçek'e herhangi bir önerimiz olmamıştır. Aday olmak istiyorum derse MHP'ye şeref kazandırır" ifadelerini kullanmıştı.


Bahçeli'nin sözlerinin ardından Gökçek, "Sayın Bahçeli, Türkiye'nin başı sıkıştığı her anda, ülkenin düze çıkışında anahtar rolü oynamış bir vatanseverdir. Sayın Bahçeli, sözleriyle beni inanılmaz şekilde onore etmiştir. Sözleri bana şeref vermiştir, teşekkür ediyorum" şeklinde yanıt vermişti.

Son Güncelleme: 30.10.2018 10:35
Anahtar Kelimeler:
Melih GökçekMHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.