Erdoğan Pakistan'da konuştu....

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyaretinde Başbakan Şerif ile görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi..

17 Kasım 2016 Perşembe 11:02
Erdoğan Pakistan'da konuştu....






Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyaretinde Başbakan Şerif ile görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi..
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti kapsamında mevkidaşı Memnun Hüseyin’le yaptığı ortak basın açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

"15 Temmuz darbe girişiminde Pakistan ülkemizin kara gün dostu olduğunu göstermiştir. Neler yapılabilieceğini bizimle paylaşmışlardır. Parlamentonun her iki kanadıda almış oldukları destek kararları ve ziyaretleriyle bize güç vermiştir. Pakistan'ın bu duruşunu unutmayacağız.15 Temmuz'dan sonra Pakistan yanımızda olduğunu açıkca göstermiştir. Ülkemize yapılan destek ziyaretleri bize güç vermiştir. Yıllardır hizmet ve diyalog gibi kavramları kullanan bu örgütün her türlü yola başvurabileceğini 15 Temmuz'da gördük. Darbe girişiminin ardından FETÖ ve onun Pensilvanya'daki başının olduğu artık kesinlik kazanmıştır.
40 yıla dayalı bir çalışmayla TSK, polis, yargı ve devletin tüm kurumlarına sızma hareketini gerçekleştirmişlerdir. Bunun neticesinde de o gece bütün milletimizin vergileriyle almış olduğu F-16, helikopterlerle kendi milletine, TBMM'ye, Özel Kuvvetlere bomba yağdırmıştır. Her türlü ihaneti ve alçaklığı yapmıştır. O gece 248 şehit verdik. O gece milletimiz bağımsızlığına sahip çıktı.Milletimiz şehadete yürüdü ve demokrasisine sahip çıktı. Şimdi tüm dostlarımızı ve kardeş toplumları bu örgüt için uyarıyoruz. Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabul edilemez. Çünkü onlar bu süreci bizimle yaşamadılar. Pakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Maarif Vakfımızın çalışmalarıyla buradaki öğrenciler yetiştirilecektir.
"Ülkemizdeki FETÖ kalıntılarıyla kararlı bir mücadele içerisindeyiz. Bugünki Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri pek de kabul edilebilir ifadeler değildir çünkü onlar bu süreci bizimle yaşamadılar. Pakistan milli eğitim bakanlığıyla müşterek çalışmalarımızla buradaki tüm öğrenciler en ideal şekilde yetiştirilecektir. Bu konuda Pakistan yönetiminin gösterdiği dayanışmaya çok çok teşekkür ediyorum. Bu şer şebekesinin, katiller sürüsünün adalet önünde hesap vermeleri ve hak ettikleri cezayı almaları konusunda gerekenleri yapıyoruz. Pakistan'ın da güvenliğine karşı tehdit oluşturan terör örgütünün bertaraf edilmesi konusunda Pakistan yönetimi en başından beri gerekli önlemleri almıştır. Şimdi ise örgütle bağlantılı şahısların 20 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmelerini istemiştir. Gördüğümüz kadarıyla bu örgüt artık Pakistan'da da barınamayacaktır. Bu kararlı tavrından dolayı Pakistan hükümetine şahsım milletim adına teşekkür ediyorum. Bu tutumun tüm dost ve kardeş ülkelere örnek olmasını tememnni ediyorum."
"Terörle mücadelede Pakistan'la ortak yanlarımız var. Pakistan da Türkiye gibi teröre çok büyük bedeller ödemiş bir ülke. Hala da ödemeye devam ediyoruz. Şuanda biz FETÖ, PKK, PYD, YPG, DHKP-C, DAEŞ gibi terör örgütleriyle yoğun bir mücadele veriyoruz. Aynı şekilde terörle mücadelede Pakistan'ı da bizler yalnız bırakmayacağız. Terörle mücadelede uluslararası bir mutabakat olmadıktan sonra netice almak mümkün değildir. Türkiye ve Pakistan kenetlendikçe refah ve huzuru da yakalayacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.