Erdoğan, Siyaset dışı güçler ibretlik ders aldı

Erdoğan balkon konuşması, Siyaset dışı güçler ibretlik ders aldı. statüko kaybetti, bu seçimde mağlup olanlar bile kazandı..

10 Ağustos 2014 Pazar 20:26
Erdoğan, Siyaset dışı güçler ibretlik ders aldı






Erdoğan balkon konuşması, Siyaset dışı güçler ibretlik ders aldı. statüko kaybetti, bu seçimde mağlup olanlar bile kazandı..

Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye’nin 12’nci cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı AK Parti Genel Merkezi önünde binlerce kişi bekliyor. Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yapıyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

-Sizleri bu tarihi günde milli iradenin bu zafer gecesinde en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Cumhuriyet tarihimzde ilk kez gerçekleşen seçimin ülkemize milletimize tüm dost ülkelere hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Aziz milletime buradan şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giden her bir kardeşime teşekkür ediyorum. bize oy versin ya da vermesin oyunu kullanan tarihin yazılmasına katkıda bulunan her bir vatandaşıma teşekkür ediyorum.

Recep Tayyip Erdoğan, oyların yüzde 52'sini alarak Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı oldu.

Resmi olmayan sonuçlar sonrası ilk konuşmasını İstanbul Sütlüce'de yapan Erdoğan, şu sıralar Ankara'da AK Parti genel merkezinde vatandaşlara hitap ediyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Sizleri bu tarihi günde demokrasinin ve milli iradenin bu zafer gecesinde en kalbi ifadelerimle selamlıyorum. Cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleşen bu seçimlerin kardeş ülkelere hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

Şahsımı Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. cumhurbaşkanı seçen aziz milletime şükranlarımı sunuyorum. Bize oy versin ya da vermesin tarihin yazılmasında katkısı olan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Yurtdışında ilk kez oy kullanan kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 81 vilayetimizde bize hayır duasında bulunan kardeşlerime teşşekürlerimi iletiyorum.

Kardeşlerim, bugün bu seçimi kazanan sadece Recep Tayyip Erdoğan değil, bugün milli irade bir kez daha kazanmıştır. Bugün demokrasi bir kez daha kazanmıştır. Şahsıma oy verenler kadar, şahsıma oy vermeyenler de, sevmeyenlerimiz de kazanmıştır.

Bugün büyük Türkiye öncü Türkiye kazanmıştır. Sadece Türkiye değil, Bağdat, İslamabat, Kabil, Beyrut ve Üsküp de kazanmıştır. Bugün Şam, Humus,  Ramallah, Trablus, Kudüs de kazanmıştır. Bugün 77 milyon kadar, yeryüzünde aziz milletimizin kader arkadaşları da kazanmıştır. Buradaki coşkuyu gönüllerinde yaşayan herkese tek tek teşekkür ediyorum.

Herkese selamlarımı, sevgilerimi yolluyorum. Ramazan, sıcak, oruç demediniz bizimle meydanlarda buluştunuz. Milletin adayına oy istediniz. Aziz milletim, adaylığımız açıklandığında bunun bir Fatiha olduğunu söylemiştik. Bugün kutlu bir Fatiha'yı, kutlu bir açılışı idrak ediyoruz.

Bugün bir dönemin kapılarını kapatık, yeni bir döneme adın atıyoruz. Çankaya halkıyla bütünleşmiştir. Uzun yıllar boyunca demokrasinin üzerinde vesayet aracı olarak muhafaza edilen Çankaya milli iradenin tam egemenliği altına girmiştir.

Bugün devletle milletin muhabbetle kucaklaştığı gün. Milletine tepeden bakan devlet anlayışı sona erdi. Devletin ve milletin iki ayrı istikameti bulunmuyor. Devlet ile millet aynı istikamette çalışıyor.

Eylül 2010'da kabul edilen anayasa değişikliği 12 Eylül darbesinin izlerini silmiştir. 27 Mayıs'ın vesayet anlayışı olarak Türkiye'ye dayattığı cumhurbaşkanlığı anlayışı tedavülden kalkmıştır. AK Parti'yi kurduğumuzda Menderes gibi yeter söz milletin demiştik.

Şimdi söz de karar da milletin oldu. aracılar vasıtasıyla cumhurbaşkanı seçmediniz. Bizzat kendiniz seçtiniz. Millet sadece meclisi ve hükümeti tayin eden değil cumhurbaşkanını da tayin eden güce erişmiştir.

Yarınlar bugündn çok daha iyi olacaktır. Bugün Türkiye'nin gücüne güç katıldı."

Bu seçime katılanların kaybedeni yoktur.
Bize oy vermeyenler bu seçimin mağlubu değildir, onlar da kazanmıştır. Yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini başlatalım. Eski tartışmaları eski Türkiye'de bırakalım, gerilimleri, çatışmaları eski Türkiye'de bırakalım. Biz her adımda kendi iç muhasebemizi yaptık.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.