Erdoğan: Suriye konusunda herkes Türkiye ile müttefik, Kılıçdaroğlu Esed ile

17 Ekim 2012 Çarşamba 16:39
Erdoğan: Suriye konusunda herkes Türkiye ile müttefik, Kılıçdaroğlu Esed ile






ANKARA (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye meselesindeki tutumundan dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Tüm dünya Türkiye'yi desteklerken Kılıçdaroğlu'nun Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'den yana tavır koyduğunu belirten Erdoğan, Esed ortada gözükmüyor, Kılıçdaroğlu onun ülkemizdeki ve dünyadaki temsilciliğini yapıyor. dedi. Ortada Kılıçdaroğlu'nun Suriye'den bile daha canhıraş şekilde eleştirmesini gerektiren bir durum olmadığını belirten Erdoğan, NATO'dan AB'ye, bölge ülkelerine kadar herkes Türkiye'nin haklılığını vurguluyor. Suriye'deki son gelişme ile ilgili bizimle farklı düşünen Rusya Dışişleri Bakanı bile haklılığımızı vurgulamak durumunda kalmış. Bir tek CHP Genel Başkanı Esed'in ağzıyla konuşuyor, kendi ülkesini suçluyor. Herkes Türkiye ile müttefik, Kılıçdaroğlu Esed ile müttefik. ifadelerini kullandı.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada ana muhalefet partisi CHP'nin genel başkanını bütün uluslararası sorunlarda karşı tarafın yanında saf tuttuğunu söyleyen Erdoğan, Suriye meselesinde Esed ile Kılıçdaroğlu'nu ayırt edemez hale geldik. Daha doğrusu Esed ortada gözükmüyor, ülkemizdeki ve dünyadaki temsilciliğini Kılıçdaroğlu yapıyor. dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun dış politika vizyonunu eleştirdiğini; ama Davutoğlu'nun kitabını dahi okumadığını belirten Erdoğan, Gençler hediye olarak göndermişler. Temenni ederim ki okur. Ortadoğu politikamızı eleştiriyor ama buradaki en önemli halk hareketlerinin isimlerini duymamış. eleştirisini yaptı.

Erdoğan, şöyle devam etti: Suriye'de demokrasiden bahsediyormuşuz, Türkiye'de demokrasi var mıymış? Suriye'de Baas'tan başka parti yoktur. 8,5 - 9 yıl hep kendisine (Esed'e) tavsiye ettik, çekinme korkma isteyen istediği partiyi kursun diye...Halk seni seviyor önünü açınca daha da sevecek diye. Bu konuda destek istiyorum dedi. Partimiz partimizle ilişkide bulundu. Ama maalesef bu adımları atmadı. Doğru konuşmuyor aldatıyor. Aynı teknik Kılıçdaroğlu'nda da var. Herhalde aynı pınardan beslenmişler. Kılıçdaroğlu sen bak başbakana hakaret ediyorsun, sıkıysa biri gitse de Esed'e hakaret etsin. Nerede olduğu belli olmayan bir hücreyi gönderir.

28 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ: DAK EDENE DUK EDİLİR

Hataylı bir ailenin çocuklarının 15 yıl Suriye'nin hapishanelerinde mahkemede yargılanmadan kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve kendisinin ricasıyla serbest bırakıldığını söyleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu bu mu demokrasi? Türkiye böyle bir şey yaşadı mı yaşıyor mu? Sen belki denemedin ama bu fakir belediye başkanı iken bir şiir okuduğundan dolayı yattı içeride. Bu ülkede başbakanlar idam edildi. Kim vardı o zihniyetin arkasında? Senin zihniyetin vardı, CHP zihniyeti vardı. Ondan sonra da başbakanlar cezaevlerine gitti onun arkasında da sizin zihniyetiniz vardı. Sistem darbeleri üretiyordu o yüzden bu ülkede darbe şakşakçıları vardı. Üniversite rektörlerinden yargı mensuplarına kadar darbe şakşakçıları vardı. Yüzlerce yargı mensubu gidip darbelerin tasarlayanların önünde el pençe divan durmadı mı? Brifingleri dinlemedi mi? Kime ne anlatacaksın? Arapların atasözü var; men dakka dukka. Dak edene duk edilir, kim vurursa ona vurulur. Buradan ders almaya mecburuz.

BM'DE 130 ÜLKE DESTEK VERDİ AMA KILIÇDAROĞLU İKNA OLMUYOR

Türkiye'de herkesin oyunu kullandığını, parlamentoda herkesin istediğini söylediğini belirterek, Kılıçdaroğlu'nu 'bakar kör olmakla' suçlayan ve tedavi olmasını öneren Erdoğan, Nasıl oluyor da Türkiye'de demokrasi olmadığını söylüyorsun? Afrika'da, Orta Asya'da, Uzak Doğu'da heryerdeki çalışmalarımız eleştiriyorsun ama oralarla tarihi ilişkilerimizden oradaki şehitlerimizden haberin yok. BM'de 130'dan fazla ülkeden destek alıyoruz ama Kılıçdaroğlu bir türlü ikna olmuyor. dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun uçakla ilgili tutumunu da eleştiren Erdoğan, Kendisine mühimmatları gösterecekmişiz. Sen ne zamandan beri böyle bir görevle görevlendirildin, böyle bir hakkın mı var? Yeri gelir brifing verilir. Uçak düştüğünde olduğu gibi. Biz sana brifing veriyoruz sen ertesi gün halka açıklıyorsun. Senle sır da konuşulmaz. Kılıçdaroğlu'nda düşün diyeceğim ama kendisini zorda bırakmak istemiyorum. Bunun yerine o uçakla ilgili Kılıçdaroğlu'nun seviyesine uygun bir izah yapayım. Kılıçdaroğlu mühimmat ifadesine takmış, 'nedir bu mühimmat' diyor. İlkokul sözlüğüne baktım mühimmatın karşısında savaş malzemesi yazıyor. Savaşta kullanılacak her malzeme mühimmattır. Silah nasıl mühimmatsa, füze de haberleşmeyi sağlayanlar da mühimmattır. Biz askeri malzeme olduğu ihbarını aldık askeri malzeme olduğundan şüphe duyulmayan malzemeler bulundu. dedi.

Ortada Kılıçdaroğlu'nun Suriye'den bile daha canhıraş şekilde eleştirmesini gerektiren bir durum olmadığını belirten Erdoğan, NATO'dan AB'ye, bölge ülkelerine kadar herkes Türkiye'nin haklılığını vurguluyor. Suriye'deki son gelişme ile ilgili bizimle farklı düşünen Rusya Dışişleri Bakanı bile haklılığımızı vurgulamak durumunda kalmış. Bir tek CHP Genel Başkanı Esed'in ağzıyla konuşuyor, kendi ülkesini suçluyor. Herkes Türkiye ile müttefik, Kılıçdaroğlu Esed ile müttefik. Bu haklı mücadelelerinde Suriye halkının yanında olmaya insani açıdan devam edeceğiz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.