Erdoğan'dan İhsanoğlu'na 'Sayemizde makama geldin'

Başbakan Erdoğan, Irak'ta Türkmenlerin çektiği sıkıntıyı dile getiren İhsanoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Türkmenler'in isyanı ise..

23 Temmuz 2014 Çarşamba 03:20
Erdoğan'dan İhsanoğlu'na 'Sayemizde makama geldin'






Erdoğan'dan İhsanoğlu'na 'Sayemizde makama geldin'

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Irak Türkmenleri'nin çektiği sıkıntıları gündeme getirmesine sert bir cevap veren Başbakan Erdoğan'a göre Kerkük, Musul ve Tuzhurmatı'da durum normal. Erdoğan, İhsanoğlu'nun onbinlerce Türkmen'in evlerini terk etmek zorunda kaldığı iddialarını da yalandı. Erdoğan 'Türkmen kardeşlerimize ne denli yardımcı olduğumuzu onlar iyi bilir' dedi. Ancak Türkmen kaynakları son bir haftada çok sayıda Türkmen'in katledildiğini IŞİD'li katiller tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

SAYEMİZDE BİR MAKAMA GELDİN!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki iftar programında şehit aileleriyle bir araya geldi.

İftarın ardından bir konuşma yapan Erdoğan'ın hedefinde, hükümeti Irak'taki Türkmenlerin yaşadıklarına sessiz kalmakla eleştiren Ekmeleddin İhsanoğlu vardı.

İhsanoğlu'nun iddialarını yalanlayan Başbakan şunları kaydetti:

 

"Bu ne vicdansızlıktır. Utanmadan sıkılmadan, İslam Teşkilatı Örgütünde görev yapmış bir kişi bu ifadeleri kullandı. Bizim bu konularda ne kadar hassas olduğumuzu da bilen birisidir, yaşayan birisidir. Sayemizde bir makama geldin, sayemizde orada oturdun.

Şimdi sıkılmadan kalkıp medya mensuplarının karşısında bu yalanları söyleyebiliyorsun. Biz, Türkmen kardeşlerimize her türlü insani yardımı ulaştırdık. Bir insani yardımı da ulaştırırken Milli İstihbarat Teşkilatımızın TIR'ları paralel yapı tarafından çevrilmek suretiyle durduruldu. Hatırlayın o günleri, daha çok değil.

Aynı şekilde Irak'taki Türkmen kardeşlerimize, insani yardım konusunda ne denli yardımcı olduğumuzu onlar gayet iyi biliyorlar. Her alanda onların yanında biz olduk. Bilerek konuş, bilmeden niye konuşuyorsun. İki tane kılavuzu var, maalesef bunlar da karga. Tablo böyle olunca yanlışlardan kurtulmaları mümkün değil."

'TAVİZ VERMEDİK'
Çözüm sürecine de değinen Erdoğan, hiç kimseye taviz verilmediğini belirterek, "Bazı siyasilerin dediği gibi, biz terörist başının elini sıkmadık, bölücü terör örgütünün mensuplarıyla kusura bakmasınlar tokalaşmadık" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Ne yaptıysak şehitlerimizin aziz hatırası için yaptık. Ne yaptıysak şehitlerimizin bize işaret ettiği istikamet içinde yaptık. Bugün ve bundan sonra da referansımız, hiç şüpheniz olmasın şehitlerimizin ta kendisi olacaktır. Onların işaret ettiği istikametten asla şaşmadık. Onların aziz hatırasına gölge düşürülmesine asla müsaade etmeyiz. Onlar, büyük, güçlü, özgür, bölgesinde ve dünyada itibarı olan bir ülke için canlarını verdiler. Biz de sadece bunun için çalışıyoruz."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.