Ergenekon davasında duruşmaya 4. kez ara verildi

13 Aralık 2012 Perşembe 15:51
Ergenekon davasında duruşmaya 4. kez ara verildi






İSTANBUL (CİHAN)- Ergenekon davasında, avukat ve izleyicilerin tutumu nedeniyle duruşmaya 3 kez ara veren mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı'ndan gönderilen harddiskler üzerinde yapılan naip hakim incelemesine ilişkin ön raporun okunması sırasında avukatların protestoya devam etmesi üzerine 4. kez ara vermek zorunda kaldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkesi'nde görülen Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumunda Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Danıştay saldırısında kullanılmak üzere 'silahlı terör örgütüne silah temin etmek' suçlamasıyla açılan ve Ergenekon davası ile birleştirilen 4 sanıklı davanın iddianamesinin okunmasına ara verdiklerini açıkladı.

Başkan Özese, daha sonra da Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderilen harddisklere ilişkin yapılan naip hakim incelemesinin ön raporunun okunacağını bildirdi. Üye hakimlerden Fatih Mehmet Uslu raporu okumaya başladı. Ancak avukatlar, birleşen dava iddianamesinin okunmasına itiraz ettikleri gibi rapor okunmasına da itirazda bulundular. Dava dosyasının mütalaa hazırlanması için Cumhuriyet Savcısı'na gönderildiğini belirten sanık avukatları, mahkemenin dosya üzerinde işlem yapamayacağını öne sürerek okuma işleminin yapılmamasını eleştirdi.

Bu eleştirilen mikrofon aracılığıyla yapılmadığı için tutanaklara yansımadı. Özese, konuşmak isteyen avukatlara söz vermeyince avukatlar, birleşen dava iddianamesinin üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından okunması sırasında yaptıkları gibi yine masalara vurarak gürültü çıkarıp, rapor okunması işlemine de engel oldu. Bütün uyarılara rağmen avukatların sakinleşmemesi üzerine de Başkan Hasan Hüseyin Özese, saat 15:28'de duruşmaya 4. kez ara verdiklerini açıkladı. Mahkeme heyeti duruşma salonundan ayrıldı. Öte yandan tutuksuz sanıklardan emekli Albay Arif Doğan da 2 koruma ve oksijen tüpü ile duruşmaya katıldığı gözlendi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.