Ergenekon'da avukat slogan atınca duruşmaya ara verildi

13 Aralık 2012 Perşembe 11:50
Ergenekon'da avukat slogan atınca duruşmaya ara verildi






İSTANBUL (CİHAN)- Ergenekon davasında izleyicisiz başlayan oturuma, bu kez de bir avukatın slogan atmaya başlaması üzerine tekrar ara verildi. Arada, tutuklu sanıkların yanına gitmek isteyen CHP milletvekiline engel olmak isteyen üsteğmene bağıran Muharrem İnce, Dokunma kırarım elini. diye bağırdı.

Duruşmaya önce izleyicilerin çıkarılması için ara verilmişti. Bazı izleyiciler çıkmamakta direndi. Tutuksuz sanıklar, avukatlar ve diğer sanık yakınlarının iknaları üzerine izleyicilerin tamamı salonu boşalttı. Çıkmak istemeyen bir izleyici tutuksuz sanık Erol Mütercimler'e, Böyle davrandığımız için bu hale geldik. dedi. Bunun üzerine Mütercimler, 2008'den itibaren her gün 50 bin kişi sokaklara çıkmadığı için bu haldeyiz. Şimdi dışarı çıkın. diye konuştu.

Aranın ardından duruşmaya izleyicisiz devam edildi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, temsilen iki avukata söz hakkı verdi. Avukat Celal Ülgen, duruşmada bir takvim belirlenmesini istedi. Bunun üzerine Özese, duruşmada sırasıyla neler yapılacağını anlattı.

Daha sonra Başkan Özese, birleştirilmesine karar verilen iddianamenin okunacağını belirtti. Bu sırada ayağa kalkan avukat Vural Ergün, söz hakkı istedi. Başkanın temsilen avukat Ülgen'in konuştuğunu belirterek söz hakkı vermedi. Ancak avukat Ergül, itirazlarına devam etti. Başkan söz hakkı vermeyip yerine oturmasını istemesi üzerine Ergül, 'savunma söz hakkı istiyor' şeklinde slogan atmaya başladı.

Bunun üzerine Başkan Özese, avukatın dışarı çıkarılmasını istedi. Bu istek üzerine de avukatlar tepki gösterdi. Başkan Özese, Jandarma çıkarmasın, avukat kendisi çıksın dedi. Ancak avukat Ergül'ün çıkmaması nedeniyle bu kez Başkan Özese, Zorla çıkarılmasına karar verildi. dedi.

Bu karar üzerine, avukatlar alkışlarla tepki gösterdi. Bazı CHP milletvekilleri de ayağa kalkmayan avukatlara 'ayağa kalkın' diyerek tepki göstermeye çağırdı. Başkan Özese de duruşmaya ara verdi.

VEKİL İLE ASKER ARASINDA TARTIŞMA

Arada, tutuklu sanıkların yayına gitmek isteyen CHP Milletvekili Namık Havutçu'ya bir üsteğmen engelledi. Engellenen vekil tepki gösterip geçmek isteyince asker kolundan tutarak engel olmaya çalıştı. Arka sırada oturan CHP Milletvekili Muharrem İnce bağırarak Dokunma kırarım elini dedi. Diğer vekillerin ve rütbeli askerlerin araya girmesiyle vekiller yerlerine geçti.
Basın bölümünde oturan CHP milletvekillerinden bazıları yanlarında getirdikleri lahmacunları diğer milletvekilleri ile bazı basın mensuplarına da ikram etti. Duruşma salonuna yiyecek sokulmasının yasak olmasına rağmen ara sırasında basın bölümünde oturan milletvekillerinin yoğun soğan kokusu ile lahmacun yemeleri dikkat çekti.

Sanıkların da duruşmadan çıkarılmasının ardından, duruşmaya öğle arası verildiği duyuruldu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.