Ergin Saygun, tanık olarak dinlenecek

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:53
Ergin Saygun, tanık olarak dinlenecek






İSTANBUL (CİHAN)- Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un, Ergenekon davasında da savunma tanığı olarak dinlenmesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 247. duruşmasında tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz'in savunma tanığı olan Mustafa Erkal ve avukat Burak Güneş dinlendi. Duruşma sonunda ise mahkeme, tutuklu bulunan eski Jandarma Genel Komutanı ve eski MİT Müsteşarı Teoman Koman'ın önümüzdeki duruşmalarda tanık olarak dinlenmesine karar verdiklerini açıkladı.

Mahkeme, yarın görülecek duruşmada ise gizli tanık Selçuk, savunma tanıklarından Özcan Erdoğan ve Balyoz davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Ergin Saygun'un ifadelerine başvurulacağını açıkladı.

Mahkeme, CMK 108 maddesi kapsamında en fazla 30 günde bir yapılması gereken tutuklu sanıkların tutukluluk hallerine ilişkin değerlendirmeyi de yaptıklarını açıkladı. Sanıklar hakkında tutuklamayı gerektirir mevcut somut delillerin bulunduğu, sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi uygulamalarında makul şüphenin tutukluluk için yeterli görüldüğü, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı da gerekçe olarak gösterilerek sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.