Eroğlu, İslam ülkelerine sitem etti: Biliniyoruz ama tanınmıyoruz

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:48
Eroğlu, İslam ülkelerine sitem etti: Biliniyoruz ama tanınmıyoruz






İSTANBUL (CİHAN)- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İslam ülkelerine sitem etti. Eroğlu, Defakto olarak biliniyoruz; ama resmen tanınmıyoruz. dedi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği´nce Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği´nde (MÜSİAD) düzenlenen `Kıbrıs ve Gençlik' konulu konferansta konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, İslam ülkelerine KKTC´yi tanımama konusunda sitemde bulundu.

KKTC'nin İslam dünyasında hak ettiği yerde olmadığına dikkat çeken Eroğlu, Medeni dünyaya çok katkı sağlayan İslam ülkeleri ekonomik ve siyasal alanda daha ileri noktalarda olmalıdır. 7 milyarlık dünya nüfusunun yaklaşık1,5 milyarlık kısmı Müslüman´dır. Buna rağmen İslam ülkelerinin dünya üretimindeki toplam payı yüzde 10´lar seviyesindedir. İslam dünyası maalesef son yıllarda sıklıkla yalan ve kara propagandaların hedefi haline gelmiştir. İslam dünyası terörizmle ve terörle örtüştürülmeye çalışılıyor. İslamafobi özellikle batı ülkelerinde yaygındır. Dünyanın bir çok yerinde İslam ülke ve toplumlarının hakları çiğnenmekte veya görmezden gelinmekte. diye konuştu.

KKTC´yi Türkiye dışında hiçbir ülkenin tanımamaması konusunda sitem eden Eroğlu, Defakto olarak biliniyoruz; ama resmen tanınmıyoruz. Rum ve Yunan ikilisinin, 'eğer Kıbrıs Türklerine uygulanan siyasi ve ekonomik ambargolar kalkarsa Kıbrıs konusunda çözüm olmaz' alanı dolayısıyla biz doğrudan ticaret yapamıyoruz. dedi.

Dışa açılımın sadece Türkiye üzerinde yapılabildiğine işaret eden Eroğlu, KKTC olarak bir çok kültürel ve sportif faaliyetlerden de mahrum olduklarını kaydetti. Eroğlu her şeye rağmen anavatan Türkiye sayesinde azimle ileriye doğru ilerlediklerini kaydetti.

Kıbrıs sorunu konusunda ise Eroğlu, Bu sorunu biz yaratmadık; sürdüren de biz değiliz. diyerek BM ve Avrupa´yı Kıbrıs Rum kesimini anlaşamaya motive etme konusunda çaba göstermelerini istedi.

Pazar gününü dinlenerek geçirecek olan Cumhurbaşkanı Eroğlu, 17 Aralık Pazartesi günü ise Kadir Has Üniversitesi'nde Yeni Uluslararası Dinamikler Işığında Kıbrıs Müzakereleri ve Geleceği konulu konferansa iştirak edecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.