Erol Günaydın toprağa verildi

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:11
Erol Günaydın toprağa verildi






İSTANBUL (CİHAN)- Ünlü sanatçı Erol Günaydın son yolculuğuna uğurlandı. Günaydın için kılınan cenaze namazına pek çok ünlü isim katıldı.

Usta oyuncu Erol Günaydın bir süredir tedavi gördüğü Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde kalp yetmezliği sebebiyle 15 Ekim Pazartesi günü hayatını kaybetmişti. Sanatçı için saat 13:30'da Ses Tiyatrosu'nda bir tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze Teşvikiye Cami'ne getirildi. Burada Günaydın için İkindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Taziyeleri Erol Günaydın'ın kızları, Rasim Öztekin ve Ferhan Şensoy kabul etti. Pek çok ünlü ismin katıldığı cenaze namazında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Aydemir Akbaş, Bülent Kayabaş, Adnan Şenses, Mahsun Kırmızıgül, Tarık Akan, Orhan Gencebay, Nuri Alço, Ali Şan, Emre Altuğu, Çağla Şikel gibi isimler dikkat çekenler arasındaydı.

Erol Günaydın'ın vefat etmesi ülkemiz için çok büyük bir kayıp. diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tiyatromuzun duayenini kaybettik. Geleneksel tiyatromuzun en önemli temsilcisiydi. Sinemada çok büyük eserler bıraktı. Televizyonla birlikte büyük kitleler onu tanıdı. Kendisini tanımak şerefine erişmiştim. Ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. şeklinde konuştu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da ailesi ve sevenlerine baş sağlığı dileklerine bulundu.

Erol Günaydın ile lise yıllarında tanıştığını belirten Oyuncu Aydemir Akbaş, usta oyuncuyu 57 yıldır tanıdığını aktardı. Komedyenliği, esprinin nasıl satıldığını Günaydın'dan öğrendiğini anlatan Akbaş, Yeri doldurulamayacak komedyendi. Allah rahmet eylesin. ifadelerini kullandı.

Kurtlar Vadisi dizisinde Memati Baş karakteriyle tanınan Gürkan Uygun, Erol Günaydın, bizim ustamızdı, ağabeyimizdi. Onu kaybettik. Çok üzgünüz. diye konuştu.

Tekerlekli sandalyede bile Günaydın'ın sinemayı bırakmadığını ifade eden Nuri Alço, Mesleğini çok iyi yapan biriydi. Allah rahmet eylesin. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.