Erzurum Asya Arama Kurtarma ekibi deprem tatbikatı ile gözdoldurdu

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:50
Erzurum Asya Arama Kurtarma ekibi deprem tatbikatı ile gözdoldurdu






ERZURUM (CİHAN)- Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi bünyesinde oluşturulan Asya Arama Kurtarma ekibi, 45 günlük eğitimini deprem tatbikatı ile sonlandırdı. 20 kişilik gönüllü ekibinden oluşan Asya Arama Kurtarma ekibi, senaryo gereği yıkılan bir binanın enkazı altında kalan vatandaşları sağ olarak kurtardı.

Kimse Yok Mu Derneği, ulusal ve uluslararası doğal afetlerde de arama- kurtarma faaliyetlerinde söz sahibi olmak için harekete geçti. Kimse Yok Mu Derneği Erzurum şubesi aralarında mühendis, öğretmen ve teknikerlerden oluşan arama kurtarma ekibi oluşturdu. İstanbul ve Erzurum'da 45 gün süre ile doğal afetlerde arama- kurtarma çalışması yapacak olan 20 kişilik gönüllü ekip eğitimini tamamladı. İl Acil ve Afet Durum Yönetimi (AFAD) bağlı Sivil Savunma Arama Kurtarma Müdürlük kampüsünde Asya Kurtarma ekibi, senaryo gereği 6, 8 şiddetindeki depremde yıkılan bir apartmanın enkazı altında kalan vatandaşları kurtardı. AFAD'ın telsizle yardım talebini Asya arama- kurtarma ekibini bildirmesinin ardından 20 kişilik ekip, olay mahalline intikal etti. Hassas dinleme ve görüntüleme cihazları ile enkaz bölgesinde arama yapan ekipleri bir kişinin yaşadığını tesbit etti. Ekiplerin yarım saatlik çalışmasının ardından enkaz altından ağır yaralı olarak bir erkek çıkartıldı. Olay yerine sevk edilen 112 sağlık ekipleri, Asya Arama Kurtarma ekiplerinin çıkarttığı vatandaşa ilk tıbbı müdahaleyi yaptı. Ardından yaralı vatandaş sedyeye konularak en yakın hastaneye sevk edildi. Yaklaşık bir saat süren tatbikatta Asya arama kurtarma ekiplerinin koordineli çalışması dikkatleri çekti.

POLAT: HERKESİ BEKLİYORUZ

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, yurt içi ve yurt dışında felaket anında mağdurların yardımına koşacak bir arama kurtarma birliği oluşturdukları için mutlu olduklarını söyledi. Polat, arama kurtarma ekibindekilerin dernek gönüllülerinden oluştuğunu belirten Polat,Profesyonel arama kurtarma ekipmanları ile donatılan 20 kişilik ekibimiz aldığı ciddi ve etkin bir eğitimle ulusal ve uluslararası yardımlara koşacak bir seviyeye ulaştı. Ekibimiz olası bir afet durumunda afetzedelerin acil ihtiyaçlarını hemen ve yerinde karşılayabilmek üzere acil barınma, gıda, yaşam destek malzemesi stokları ile takviye ederek, en kısa zamanda afet bölgesine gönderilmeye hazır bulundurulacak. Bu gönüllüler hareketine herkesi bekliyoruz. dedi.

AKTÜRK, BİLİNÇLENDİRMEDEN MUTLUYUZ

Erzurum Acil ve Afet Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk, Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde oluşturulan arama- kurma ekibinin iyi bir eğitimden geçirildiğini söyledi. Aktürk, afet anında ve sonrasında bilinçli, etkin ve hızlı arama kurtarma ekiplerinin varlığının önemli olduğunu kaydetti. İl genelinde yıl içerisinde sivil toplum kuruluşlarına yönelik 50 tane arama kurtarma eğitimi verdiklerini ve yaklaşık bin 500 kişinin afet anında ve sonrasında eğitildiğine işaret eden Aktürk,Afetler genelde toplumsal şokların, şaşkınlıkların yaşandığı olaylardır. Afet esnasında soğukkanlı, bilinçli kişilerin sayısının fazla olması, afet müdahale eğitim almış olanların sayısının fazlalığı bizleri rahatlatmakta. Kimse Yok Mu Derneği gibi bir çok çok sivil toplum örgütünün kendi bünyesinde arama kurtarma birliği oluşturması ve bu kişileri eğitmketne mutluyuz şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.