Erzurum, bu kış 6 bin Polonyalı'yı ağırlamak istiyor

18 Ekim 2012 Perşembe 18:07
Erzurum, bu kış 6 bin Polonyalı'yı ağırlamak istiyor






ERZURUM (CİHAN)- Kış aylarında İranlı ve Rus turistlerin vazgeçilmez tatil yerlerinden biri olan Erzurum, Polonyalıları ağırlamak için kolları sıvadı. Erzurum Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Polonya'nın 5 ana şehrinden 6 bin turist kış sporları için Erzurum'a gelecek. açıklamasında bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenleyen Öztürk, kış turizmiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erzurum'un uluslararası bir kış turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Öztürk, Varşova Fuarı'nda Polonya Tur Operatörleri Birliği başkanı ve sektör temsilcileriyle görüşmeler yaparak Erzurum tanıtımı için Polonyalı tur operatörlerini harekete geçirdiklerini kaydetti. Öztürk, Itıka şirketi ekim ayında Ponzan Fuarı'nda Erzurum görselleri kullanarak talebin daha da artırılması amaçlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı turizmin tüm yurtta yayılması çerçevesinde Erzurum'un tanıtımına yönelik sezon öncesi 80 gazetecinin Erzurum'a getirilmesini sağlayacak. diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Erzurum'un tanıtmına yönelik Itıka adlı firmaya yaklaşık 70 bin dolar civarında reklam desteği verilmesini kararlaştırdıklarını söyleyen Öztürk, 15 Eylül'de başlatılan reklam kampanyası çerçevesinde otobanlarda ve geçiş noktalarında bulunan reklam panolarına 10 adet tanıtım afişi asılacak. şeklinde bilgi verdi.

Öztürk, Erzurum'un tanıtımı için Polonya'da yayın yapan dergilere de tanıtıcı reklamlar verildiğini belirtti. Ayrıca ülkenin önemli internet sitelerinde Erzurum'u tanıtan bilgiler verildiğini söyledi. Öztürk, tanıtım için Polonya'nın önde gelen gazetelerine de reklam verildiğini açıkladı. The New York Times gazetesinde 2011'de yer alan bir haberde Palandöken'in dünyanın en iyi 18. kayak merkezi olarak gösterildiğini belirten Öztürk, Bizim hedefimiz şehir olarak dünyanın en iyiler arasına girmektir. sözlerine yer verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.