Erzurum'da çığ düştü, izcileri belediye ekipleri kurtardı

Sarıkamış Şehitleri'ni anma için Erzurum'a Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen çok sayıda izci, Şenkaya Kaynak Yaylası dönüşü çığ düşmesi sonucu kapanan yolda mahsur kaldı..

27 Aralık 2018 Perşembe 02:18
Erzurum'da çığ düştü, izcileri belediye ekipleri kurtardı






Erzurum'da çığ düştü, izcileri belediye ekipleri kurtardı


Kara kışın hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde ulaşım aksıyor. Çıg düşmesi sonucu kapanan yolda bu kez izciler mahsur kaldı. Erzurum’da çığ düşmesi ve tipi nedeniyle izciler ile birlikte çok sayıda vatandaş mahsur kaldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri zaman kaybetmeden izci ve vatandaşlara ulaştı

Kar ve tipi Erzurum’un yüksek kesimlerinde hayatı felç etti. Erzurum’un Şenkaya ilçesi Kaynak Yaylası'nda Sarıkamış Şehitleri için dün yürüyüş yapan ve bugün geri dönüş yoluna geçen izci gurubu kapanan yolda mahsur kaldı. İzciler 4 saat süren yol açma çalışmasının ardından kurtarıldı.

Erzurum’un Tekman İlçesine bağlı Geçit Mahallesi yoluna da çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu mahsur kalan öğrenci servisleri ve vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bingöl Karlıova’dan av için araziye çıkan 5 kişide tipiye yakalandı. Avcılardan haber alamayan yakınları, jandarmadan yardım istedi.

Avcıların bulunması için çalışma yapan jandarma, 5 kişinin cep telefon sinyallerinin Erzurum'un Çat ilçesi sınırlarından geldiği tespit edildi. Yerleri tespit edilen 5 kişinin tipiye yakalanmaları sonucu Çat ilçesinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait bakım evine sığındıkları belirlendi.

Erzurum’un yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkisini sürdürürken ilgili ekipler kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Son Güncelleme: 27.12.2018 08:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.