Erzurum'da bekar ve nişanlı 25 genç, 'Evlilik Eğitim Semineri' aldı

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:10
Erzurum'da bekar ve nişanlı 25 genç, 'Evlilik Eğitim Semineri' aldı






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum merkez ilçe Yakutiye Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile evli ve bekarlara `Evlilik Öncesi Eğitim semineri verildi. Katılımcılara seminer sonunda sertifika verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı' Erzurum´da Yakutiye İlçe Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi.

Yakutiye Belediyesi Meclisi Salonu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü uzmanlarınca çoğunluğu erkek 25 kişiye, evlilik öncesi eğitim semineri düzenlendi. Seminerde katılımcılara,'Evlilikte hukuk, iletişim ve yaşam becerileri' konuların eğitim verildi.

Seminer sonrası katılımcılara sertifikaları Belediye Başkanı Ali Korkut ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın tarafından verildi. Evlenmek için özel gün kabul edilen 12 Aralık günü düzenlenen eğitim programına nişanlı, bekar ve evli 25 kişi katıldı. Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerilerinin katılımcılara uzmanlarca anlatıldığı programda Evlilikte Hukuk konusunu Hazar Altundaş, Evlilik - Sağlık Ayla Aydeniz ve Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri programını Ahmet Temel anlattı.

KADINA ŞİDDETİ LANETLİYORUM

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, son günlerde artan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekerek, kadınlara karşı uygulanan şiddeti lanetlediğini söyledi. Belediye Başkanı Korkut, Evlilik önemli bir kurum ve müessese. Evlendiğinizde sorumluluk farklı oluyor. Evlilik alış veriş değil, veriş alıştır. Evli olan veya evlenecek çiftler şunu bilmeli. Ailenin devamlılığının sağlanması için saygı ve hoşgörünün belirli noktada tutulması lazım. Saygı ve sevgiyi azaltırsanız aile sarsılır. Dinimiz bize şunu emrediyor, bayanlar erkeklere emanet olarak Cenabı Hakkın lütfüdür. Günümüzde maalesef kadınlara karşı şiddet erkekler tarafından bazı kesimlerde ciddi bir şekilde uygulanmaktadır. Ben bunu şiddetle kınıyorum. Ben zihinsel problemi olan kişilerin kadına şiddet uygulayacağını düşünüyorum, normal düşünen zihinlerin kadına şiddet uygulamayacağını düşünüyorum. diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ise Büyükşehir, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyeleri ile işbirliği içerisinde düzenledikleri eğitim seminerlerine 200'e yakın kişinin katıldığını söyledi. Aydın, söz konusu eğitim seminerlerinin sürekli hale getirileceğine işaret ederek,Bu seminerlerimizi belirli aralıklarla gerçekleştireceğiz. Kadına şiddetin önlenmesi ve huzurlu birliktelikler için bu seminerlere katılımların yüksek olmasını istiyoruz. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.