Erzurum'da kurban timi iş başında

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:03
Erzurum'da kurban timi iş başında






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı hazırlık çalışmalarına 'Kurban Timi'ni de ekledi. Veteriner hekim ve kasapların da görev yaptığı 5 kişiden oluşan kurban timi, kaçan kurbanlıkların yakalanması için gerekli her türlü araç ve gereçle donatıldı.

Erzurum'da, sahiplerini peşlerinden koşturan kurbanlık hayvanlar, artık özel eğitimli kurban timi tarafından yakalanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için eğitilen kurban timi, Erzurum'da hayvan pazarlarında devriye atmaya başladı. Halattan, uyuşturucu iğneye varıncaya kadar gerekli her tür araç ve gereçle donatılan kurban timinde, veteriner hekim ve kasap da bulunuyor. Tim, kaçan kurbanlıkların yakalanması sürecinde hayvanlara işkence edilmesini de önlemeyi hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinden Rıfat Baştaş, 24 saat süreyle hizmet sunacaklarını söyledi. Baştaş, kaçan hayvanları yakalayıp genel sağlık muayenesinden geçirdikten sonra sahiplerine teslim edeceklerini kaydetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.