Erzurum'daki Gümrük Zirvesi ilk meyvesini verdi

20 Aralık 2011 Salı 17:24
Erzurum'daki Gümrük Zirvesi ilk meyvesini verdi






MÜSİAD Erzurum Şubesi'nin düzenlediği ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı 'Gümrük Zirvesi' olumlu sonuçlar doğurmaya başladı. Zirve sonrası Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki 'Gümrük Personeli' sorunu çözüme kavuşturulurken, Erzurum ile Tebriz arasında başlatılması planlanan tarifeli uçak seferlerine de gün doğdu. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki gümrük personeli sorununun çözülmüş olması, Erzurum'dan Tebriz'e tarifeli uçak seferlerinin başlatılması anlamına geliyor. dedi. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 24 saat kesintisiz hizmet döneminin başladığını bildirdi. Erzurum'da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, gümrüklerle ilgili yaşanan sıkıntıların ele alındığını hatırlatan Başkan Güvenli, bu toplantıda, Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yaşanan gümrük personeli sıkıntısını da dile getirdiklerini anımsattı. Güvenli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan, bu sorunun çözümüne dair adım atılması talebinde bulunduklarını belirterek, GİK toplantımızda, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı'ya aktardığımız hususlar arasında, Erzurum Havalimanı'ndaki gümrük personeli sıkıntısı da vardı. Sayın Bakan, bu konuda büyük bir hassasiyet gösterdi ve gümrük personeli sıkıntısını ortadan kaldırdı. Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde artık 24 saat boyunca kesintisiz hizmet verilmeye başlandı. Sevindirici bu gelişmeyi Erzurum kamuoyuyla paylaşıyor olmak, bizleri de çok mutlu etti. diye konuştu.
ERZURUM-TEBRİZ UÇAK SEFERİ BAŞLATILMASI SÜRECİ HIZ KAZANDI
Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki personel sıkıntısının giderilmiş olmasının, sevindirici bir başka gelişmeye zemin hazırladığını kaydeden Güvenli, Tebriz'e yönelik olarak şu anda yapılan tarifeli uçak seferlerinin tamamı, İstanbul üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Erzurum Havalimanı'nda gümrük personeli sorunu olduğundan dolayı Erzurum ile Tebriz arasında söz konusu seferler yapılamıyordu. Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 24 saat kesintisiz hizmet dönemine geçilmiş olmasıyla birlikte Erzurum'la Tebriz arasında tarifeli uçak seferlerinin başlatılması yönündeki süreç hem güçlenmiş, hem de hızlanmış oldu. Çünkü atılan bu adım sayesinde büyük bir engel ortadan kaldırıldı. Erzurum'la İran arasında kurulacak olan bu ulaşım köprüsü, ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliklerini beraberinde getirecek. Bu sürecin devamında da her platformda bahsini ettiğimiz 'bölgesel gelişme' sağlanmış olacak. şeklinde konuştu. MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, Erzurum'un kapılarının sınırlar ötesine açılması yönündeki girişimlere tam destek veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gümrük Muhafaza Başmüdürü ve Bakanlık Müşaviri Mehmet Çelebi'ye teşekkür etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.