Erzurumlu işsizlere istihdam fuarında iş imkanı

11 Aralık 2012 Salı 14:48
Erzurumlu işsizlere istihdam fuarında iş imkanı






ERZURUM (CİHAN)- Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve İş - Kur Erzurum İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 14- 15 Aralık'ta İl Genel Meclisi binasında düzenleniyor.

İş-Kur İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, işsizlerin fuara ilgi göstermeleri istedi. Erzurum'da ilk kez düzenlenecek olan fuarın istihdam için önemli bir avantaj sağladığını belirten Ötügen, özel sektörden en az 40 firmanın kalifiye eleman alımı için fuara katılacağını söyledi. İstihdam fuarında işsizlerin işverenle buluşup geleceklerine yön vereceğine işaret etti. İki gün boyunca Çat yolu üzerindeki İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenecek olan fuarda özel firmaların aradıkları nitelikteki kişilerle ön görüşme yapacağını ve bunun da il ekonomisine ve çalışma hayatına ivme kazandıracağını anlatan Ötügen, Doğu Anadolu'da Malatya'dan sonra ilk kez bir istihdam fuarı ilimizde gerçekleşiyor. Şehrimizde İŞKUR'a kayıtlı yaklaşık 20 bin işsiz var. Bu işsizlerimizin önemli kısmını ilk ve ortaöğretim mezunları oluşturuyor. Ayrıca, lisans ve doktora sahibi çok az da olsa kayıtsı işsizimiz var. Bu işsiz vatandaşlarımızın önemli bir kısmının bu fuar sayesinde istihdam edileceğine inanıyorum. dedi. Ötügen Erzurum'daki işsiz sayısı ve eğitim sevilerini de şöyle sıraladı, okur- yazar olmayan 461, okur- yazar 594, ilköğretim mezunu 8 bin 91, ortaöğretim mezunu 7 bin 372, ön lisans bin 700, lisans bin 622, yüksek lisans 78 ve doktora 7.

İŞKUR İl Müdürü Ötügen, insan kaynakları ve istihdam fuarında Prof. Dr. Fatih Karcı, Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Doç. Dr. Fatma Gecikli ile Yrd. Doç. Dr. Eyüh Akbulut'un, 'iletişim ve iletişimde beden dili' konularında konferans vereceğini kaydetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.