"Esed, muhalifleri Scud füzeleri ile vuruyor"

13 Aralık 2012 Perşembe 10:41






ŞAM (CİHAN)- ABD'li bir yetkili Suriye yönetiminin muhaliflere yönelik son günlerde Scud füzesi kullandığını belirtti.
New York Times'ın haberine göre, ABD yönetiminden bir yetkili, Esed'e bağlı güçlerin Şam'dan Suriye'nin kuzeyinde muhalif güçlere ait hedefleri Scud füzesi ile vurduğunu iddia etti.
İsminin açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkili, son günlerde kullanılan Scud füzelerinin muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri hedef aldığını ifade ederek, saldırının ne kadar can kaybına neden olduğunun bilinmediğini söyledi. Scud füzelerinin savunma amaçlı olduğuna dikkat çeken yetkili, Esed'in bu füzeleri kullanmasının, çatışmaların ne kadar şiddetlendiğinin ve rejimin ne kadar baskı altında olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti.

Öte yandan Amerikan istihbaratının, Esed'in kimyasal silahlara başvurma ihtimaline karşı, Suriye'deki gelişmeleri havadan keşif ve diğer metotlarla yakından izlediği belirtildi.
ABD yönetiminden başka bir yetkili ise, Obama yönetiminin Esed'e bağlı ordunun Scud'ları Türkiye sınırı yakınında ya da üzerinde kullanmasından endişe ettiği bunun da Türkiye'nin füzesavar bataryalarının ateşlenmesine yol açabileceğini bildirdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.