Esed: Suriye'ye müdahalenin dönüşü tahminlerin ötesinde olur

22 Ağustos 2011 Pazartesi 04:11
Esed: Suriye'ye müdahalenin dönüşü tahminlerin ötesinde olur






Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, "Suriye'ye yönelik asker operasyon zayıf bir ihtimal. Olası bir müdahalenin dönüşü tahmin ettiklerinden büyük olur" dedi.
Esed, dün katıldığı televizyon programında, ülkesindeki son gelişmelerin yanı sıra süreçle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Yapılan reform kararlarını değerlendiren Esed, seçim ve siyasi partiler ile ilgili çalışmanın bir hafta içinde tamamlanacağını, anayasa değişikliği konusunda da oluşturulan komisyonun 3 - 6 ay içinde çalışmalarını sonlandıracağını belirtti. Esed ayrıca, Halk Meclisi seçimlerinin 2012 yılının Şubat ayında yapılacağını söyledi.
Ülkesindeki son gelişmeleri değerlendiren Suriye lideri Esed, Suriye'nin bir geçiş dönemini yaşadığını, sorunların çözümünün siyasi olduğunu vurguladı.
Suriye'ye yönelik NATO tarafından olası bir saldırıdan endişe edip etmediği konusunda konuşan Esed, "Ben 2003 yılından bahsetmek istiyorum. Bağdat'ın düşmesinden haftalar sonra, orada ne bir direniş ne ABD'nin saplantısı ne de Afganistan'daki başarısızlık söz konusuydu. ABD'nin uluslararası korkunç bir baskısı vardı. Ben ABD'li yetkililerle askeri operasyonu yüz yüze görüştüm. Irak'tan sonra Suriye'ye dönmüştü. Bizden birçok talebi yerine getirmemiz istendi. Ancak hepsini reddettik. Daha sonra tehditler gelmeye başladı. Bununla birlikte vurulması planlanan hedeflerin askeri haritalar bize gönderildi" diyerek o zamanki baskılara boyun eğmediklerini anlattı.

"SURİYE'YE YÖNELİK BİR GİRİŞİMİN DÖNÜŞÜ TAHMİN ETTİKLERİNDEN BÜYÜK OLUR"
Suriye'ye yönelik bir operasyonun olmamasının sebeplerini açıklayan Esed, "Suriye'ye askeri tehdit ve Birleşmiş Milletler tarafından yapılan tehditlere gelirsek. Suriye'ye yönelik bir girişimin dönüşü tahminlerinin ötesinde olur. Bunun çeşitli nedenleri var. İlk olarak Suriye'nin stratejik coğrafi konumu, ikincisi ise Suriye'nin imkanları. Bunların bir kısmını biliyorlar, bilmedikleri yönleri de var. Onları sonradan öğrenecekler. Bunların sonuçlarına da katlanamazlar. Bizim psikolojik savaş ve gerçekleri birbirinden ayırmamız lazım" ifadelerini kullandı.
Esed, askeri müdahaleden korkmadıklarını, ancak her türlü ihtimali de göz önünde tuttuklarını sözlerine ekledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.