Esenyurt'da kabus sürüyor, 40 binaya giriş bu gece de yasak

İstanbul Esenyurt’ta çatlak ve çökme yüzünden dün boşaltılan binalarda kabus sürüyor. 40 binaya giriş izni bugün de verilmedi, vatandaşlar bu akşam da Esenyurt Belediyesi'nin misafiri olacak..

27 Nisan 2019 Cumartesi 21:31
Esenyurt'da kabus sürüyor, 40 binaya giriş bu gece de yasak






Esenyurt'da kabus sürüyor, 40 binaya giriş bu gece de yasak



Esenyurt'ta zemin kayması yaşanan binalara bu akşam da girilemeyecek. Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt, "40'a yakın bina boşaltıldı, vatandaşları bu akşam da misafir edeceğiz. Statik izleme devam ediyor" diye konuştu...


İstanbul Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesi'nde saat dün saat 19.30 sıralarında meydana gelen yoldaki çatlaklar bölgede oturan vatandaşların kabusu haline geldi. Çatlaklar yüzünden cadde trafiğe kapatılırken boşaltılan binaların sayısı bugün 40'a yükseldi. Bölgeye itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları bugün akşam saatlerine kadar sürdü

VALİLİK: ESENYURT'TA YOLDA VE 9 KATLI BİNADA ÇATLAKLAR OLUŞTU

İstanbul Valiliği'nden Esenyurt'taki olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Güzelyurt mahallesi Orhangazi Caddesi'nde ve cadde üzerindeki 9 katlı bir binada meydana gelen çökme ve çatlaklar sebebiyle yol trafiğe kapatılmış olup bina da tedbir amacıyla tahliye edilmektedir. Olay mahallinde AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlarımızın teknik ekipleri gereken tedbirleri almaya başlamıştır" denildi.

"25 APARTMAN EMNİYET AMAÇLI TAHLİYE EDİLDİ"

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt'ta çatlaklar ve çökme sebebiyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi ve tahliye edilen 9 katlı binanın çevresindeki 25 apartmanın emniyet amaçlı tahliye edildiğini bildirdi. 

Konuya ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Kemal Deniz Bozkurt, vatandaşların zarar görmemesi için boşaltma kararı aldıklarını ve çatlaklara ilişkin araştırmalarının devam ettiğini belirtti.

"Valiliğimiz kimsenin zarar görmemesi açısından, emniyeten vatandaşlarımızın evlerine girmesini istemiyor. Bütün gece boyunca çalışma devam edecek." diyen Bozkurt, sahanın emniyete alınması için iş makinalarının sabaha kadar çalışacağını aktardı.

Kemal Deniz Bozkurt, binalara cihazlar yerleştirildiğini ve herhangi bir kayma olup olmadığına dair ölçümlemeler yaptıklarını ifade ederek, önceki ölçümlemelerde kayma olduğunu ancak 8 saattir her yarım saatte bir yaptıkları ölçümlemede herhangi bir kayma görmediklerini kaydetti.

Ancak bu açıklamanın ardından tahliye edilen bina sayısı 40'a yükseldi.

Son Güncelleme: 27.04.2019 21:33
Anahtar Kelimeler:
AFADEsenyurt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.