Eskişehir´de tarihi ev alev alev yandı

15 Aralık 2012 Cumartesi 22:55
Eskişehir´de tarihi ev alev alev yandı






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir'in tarihi Odunpazarı semtinde, iki katlı ahşap bir evde çıkan yangın korkulu dakikaların yaşanmasına neden oldu. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangında, ahşap evin ikinci katı tamamen yandı. Komşu ziyaretinden dönen yaşlı bir kadın ise yanan evin kendisinin olduğunu zannederek gözyaşlarına boğuldu. Polis, yaşlı kadını evin kendisine ait olmadığı konusunda ikna edince kadın bu kez de sevincinden ağladı.

Merkez Odunpazarı ilçesi Şarkiye Mahallesi Çürükoğlu Sokak'ta yalnız yaşayan Hüseyin Çakar'a ait iki katlı tarihi evde akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ahşap evdeki yangın kısa sürede büyüyerek tarihi binayı tamamen kapladı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye, çok sayıda itfaiye, polis ekibi ile ambulans gönderildi. Bölgedeki elektrik ve doğalgaz kesilirken, polis yanan evin çevresinde geniş çaplı güvenlik tedbiri aldı. Ahşap evin birinci katında oturan Hüseyin Çakar isimli yaşlı şahıs ise polisler tarafından dışarıya çıkarıldı. İtfaiye ekipleri vatandaşların araçlarını park etmesi nedeniyle sokaktan geçemeyince yanan evi müdahale etmekte gecikti. İtfaiye ekipleri araçlarını yanlış park eden vatandaşlara tepki gösterdi. Araçların sahipleri tarafından kaldırılmasının ardından 6 ekip aynı anda yangına müdahale etti. Alevlerin 4-5 metre yükseldiği yangın, uzun süren mücadelenin ardından kontrol altına alınabildi. Yükselen alevleri çevredeki vatandaşların da meraklı gözlerle izlemesi dikkat çekti. Ahşap binanın ikinci katı tamamen yanarak kullanılamayacak hale geldi.

Bu arada komşu ziyaretinden dönen Ümmügül Yaman (84) adlı yaşlı bir kadın ise yanan evin kendisinin olduğunu zannederek gözyaşlarına boğuldu. Polis, yangın haberi üzerine bölgeye gelen yaşlı kadını, yanan evin kendisinin olmadığına ikna etmekte zorlandı. Polislerin çabası sonucu ikna olan kadın bu kez sevinç gözyaşları döktü.

Öte yandan, tarihi evdeki yangın, Kütahya'dan Eskişehir'e gezmeye gelen Hüseyin Aksu tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Polis, yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.