Ethem Sarısülük'ü vuran polise tutuklama

Gezi Parkı eylemleri sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında sanık polisin tutuklanmasına karar verildi

07 Temmuz 2014 Pazartesi 09:45
Ethem Sarısülük'ü vuran polise tutuklama






Ethem Sarısülük'ü vuran polise tutuklama

Ankara'daki Gezi Parkı olayları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. duruşması başladı.

Duruşmaya Ethem Sarısülük'ün ailesi, avukatları, davanın tutuksuz sanığı Ahmet Şahbaz, sanığın avukatları, bazı CHP'li milletvekilleri ve çok sayıda izleyici katıldı.

Davanın görüldüğü Ankara Adliyesi dışında ve içerisinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Avukatların bazı jandarmaları dışarı çıkarın talebine mahkeme başkanı "Geçen celse olan olaylar ortada. Jandarmayı dışarı çıkarmıyoruz" dedi.

KAPALI DURUŞMA TALEBİNE RET
Sanık vekilleri duruşmanın kapalı yapılması talebinde bulundu. Katılan avukatları da sanık avukatlarının duruşmanın kapalı yapılması talebinin reddedilmesini istedi.

Mahkeme, duruşmanın kapalı yapılmasına ilişkin sanık vekillerinin talebini reddetti.

POLİSE TUTUKLAMA
Mütaalasını açıklayan savcı ise sanık polisin "olası kasıtla adam öldürmekten" cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık polis Ahmet Şahbaz'ın tutuklanmasına karar verdi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.