Etlik piliç yetiştiricilerine hibe desteği verilecek

18 Ekim 2012 Perşembe 12:32
Etlik piliç yetiştiricilerine hibe desteği verilecek






AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Afyonkarahisar'da broyler (etlik piliç) yetiştiricilerine yüzde 50-65 oranında hibe desteği verecek. Broyler işletmelerinin uygun inşaat harcamaları ve makine ekipman alımları için en az 500 bin euroluk bedelin yüzde 50-65 geri ödenmesi olacak. Hibe desteğine başvuracak işletmelerin kümes kapasitelerinin en az 5 bin broyler kapasitesine sahip olması ve nüfusu 20 binin altında yerlerde olmaması gerekiyor.

TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, yaptığı açıklamada, özellikle etlik piliç üretiminin son yıllarda Türkiye'de büyük gelişme gösterdiğini söyledi. Şehitoğlu, ülkedeki hayvansal protein açığının kapatılmasında tavuk etinin gerek üstün besleme gücü, gerekse hayvansal proteini kısa sürede ve en ucuz olarak sağlayabilmesi bakımından önemli bir yeri olduğunu kaydetti. Özellikle nüfusun yoğun olduğu kentlerde broyler tüketiminin hızla arttığını ifade eden Şehitoğlu, Afyonkarahisar İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlere yakınlığıyla bu şehirlerdeki tüketime hizmet edebilecek potansiyele sahiptir. dedi.

Broyler üretimi yanında broyler kesimhanelerine ve işlenmesine de destek sağlandığını ifade eden Şehitoğlu, sektörün Afyonkarahisar'da gelişmeye açık bir sektör olduğunu anlattı.

Şehitoğlu, İlimizdeki kesimhane ve işleme tesisleri yetiştiricilik olarak komşu illerden broyler sağlamaktadırlar. Broyler yetiştiriciliğinde ilimizin potansiyeli değerlendirilerek yeni kümesler kurulduğunda mevcut kesimhane ve işleme tesisleri de bu hammaddeyi işlenmiş ürünlere dönüştürecekler ve istihdama çok önemli katkı sağlanacaktır. diye konuştu.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.