Evliya Çelebi'nin 'hac yolculuğu fotoğrafları' görücüye çıktı

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:14
Evliya Çelebi'nin 'hac yolculuğu fotoğrafları' görücüye çıktı






İSTANBUL (CİHAN)- Kuveyt Türk tarafından belgesel proje olarak hayata geçirilen 'Evliya Çelebi Hac Yolu' kapsamındaki fotoğraf sergisi, Ayasofya Sultan Türbeleri Bahçesi'nde ziyarete açıldı.

Serginin açılış törenine Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, İstanbul İl Turizm ve Kültür Müdürü Ahmet Emre Bilgili ile Proje Yönetmeni Mustafa Aksay da katıldı. Toplam 22 fotoğraf ile 6 bilgi panosundan oluşan serginin yerli ve yabancı ziyaretçilerden ilgi görmesi bekleniyor.

Sergide; Kabe'de bulunan Mimar Sinan eseri revakların yanı sıra Evliya Çelebi'nin Şam, Medine, Mekke ve Cidde'yi içeren hac yolculuğuna gerek görsel, gerek metin olarak atıfta bulunan fotoğraflar yer alıyor. 'Evliya Çelebi Hac Yolu' belgesel projesinde film, fotoğraf çekimleri Suudi yetkililerin koordinasyonu ile yapıldı.

Fotoğraf sergisinin açılışında söz alan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, vakıf eserlerinin topluma sunumu ve geleceğe aktarılması ile ilgili sorumluluklarının bulunduğunu belirtti. Uyan, 'Evliya Çelebi Hac Yolu' projesi dahilinde kutsal mekanları halkla buluşturduklarını vurguladı.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ise 'Hac Yolu' sergisini açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilgili, Hac yolculuğunun başladığı dönemde kutsal topraklara gideceklerin ya da o özlemi taşıyanların sergiyi dolaşmalarında büyük yarar var. Yine Ayasofya gibi bir mekanda serginin açılması da önemli. dedi.

Ahmet Emre Bilgili, hac ile ilgili hatıraları diri tutmada fayda olduğuna işaret ederken, Şu an Marmaray çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmaların yapıldığı hatta Naturis ya da Ayrılık Çeşmesi var. Burası kutsal topraklara gidenlerin uğurlandığı yer. Buralar da her birimiz için önemli. Umut ediyorum Marmaray tamamlandığında ayrılık çeşmesi restore edilecek. ifadelerini kullandı.

Proje Yönetmeni Mustafa Aksay da Evliya Çelebi'nin Anadolu kültürüne yaptığı katkıları anlattı. Aksay, bu sebeple dünyanın muhtelif yerlerini turlayan Evliya Çelebi adına belgesel yapıldığını, fotoğraf sergisi açıldığını bildirdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.