'Evren Mahallesi' 'Turgut Özal' oldu

18 Ekim 2012 Perşembe 17:25
'Evren Mahallesi' 'Turgut Özal' oldu






Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey beldesinde, 'Kenan Evren' adını taşıyan mahallenin ismi, belediye meclisi kararıyla 'Turgut Özal' olarak değiştirildi.

Gündüzbey Belediye Meclisi olağan toplantısında, beldede bulunan Evren Mahallesi isimli yerleşim biriminin adının 'Turgut Özal Mahallesi' şeklinde değiştirilmesi talebi gündeme alındı. 2 cadde ile 10 sokaktan oluşan mahallenin ismi için yapılan oylamada değiştirilme talebi oy birliğiyle kabul edildi. Alınan karar Malatya Valiliği tarafından 10 Ekim'de onaylandı. Kararın onaylanmasının ardından mahalle Evren Mahallesi ismi Turgut Özal Mahallesi olarak değiştirildi.

Gündüzbey Belediye Başkanı Hüseyin Selçuk, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesinden sonra askeri yönetim tarafından belediye başkanlığına atama yapılmasının ardından beldedeki bir mahalleye 'Kenan Evren' isminin verildiğini belirtti. Caddenin yıllardır bu ismi taşıdığını, ancak son dönemde belde halkından söz konusu ismin değiştirilmesi yönünde istekler geldiğini dile getiren Selçuk, "Artık ülkemizde darbeyi çağrıştıran okul, mahalle ve sokak isimleri değişiyor. Biz de kasabamızda Evren Mahallesi ismini değiştirerek, hemşehrimiz 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal isminini vererek yaşatmak istedik. Malatya Valiliği'nin de onayı ile artık Evren Mahallesi'nin adı Turgut Özal Mahallesi olarak ismi değiştirildi." dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.