Eyüp Gözgeç: Boks Federasyonu seçimleri iptal edilmeyecek

16 Ekim 2012 Salı 20:48
Eyüp Gözgeç: Boks Federasyonu seçimleri iptal edilmeyecek






İSTANBUL (CİHAN)- Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 21 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan Boks Federasyonu seçimlerinin iptal edilmeyeceğini söyledi.

Eyüp Gözgeç, seçimlerin iptali için uğraşanlara sert tepki gösterdi. 11. Asliye Hukuk Mahkemesinin aldığı ihtiyati tedbir kararına binayen bir açıklama yapan Eyüp Gözgeç, Türkiye Boks Federasyonu tamamen kanun ve yönetmeliklere uygun olarak ana statüsünü hazırladığını ve 21 Ekim Pazar günü Genel Kurul kararı aldıklarını belirtti.

Federasyon olarak hiçbir usulsüzlük ve kanun dışı bir uygulama yapmadıklarını ifade eden Gözgeç, şu ifadeleri kullandı: Son günlerde her fırsatta 21 Ekim'de yapılacak olan seçimleri yüzde yüz kazanacaklarını iddia edenler Türk boksunu kaosa sürüklemek için yeni metotlara başvuruyorlar. Seçimi kazanma şanslarının sıfır olduğunu çok iyi bilen sözde muhalifler, seçimlerin iptali için camiamızın prestijini yerle bir etme pahasına da olsa bin bir çeşit yol denediler, deniyorlar.

En son olarak da, iki tane kulüp adına Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak ihtiyati tedbir kararı aldırdılar. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak bu kararın çıkmasına sebep olan her iki kulübün de kesinlikle Boks Federasyonu Ana Statüsüne göre oy kullanma hakkı bulunmamaktadır. Bu durum belgeleri ile sabittir. Mahkeme kararının kesinlikle takipçisiyiz ve düzeltilmesi için gerekli başvuruları yaptık.

Bu iki kulübün hak aramadıklarını kaydeden Başkan Gözgeç, Eğer hak arasalardı ilk önce Federasyonumuza itiraz ederlerdi ve bir sonraki itiraz makamı da tahkim olurdu. Tek amaçları seçimleri iptal ettirmektir. diye konuştu.

Bu şekilde davranan kişilerin boks ve ülke adına zarar verdiğine de değinen Eyüp Gözgeç, en kısa zamanda gerekeni yapacaklarını vurguladı.

Seçimle ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını ve tüm delegelerin otel, konaklama ve ulaşım gibi ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Başkan Eyüp Gözgeç, Seçimi iptal ettirme girişimleri, apaçık bir şekilde Genel Kurulumuza ve delegelerimize karşı yapılan çok büyük bir saygısızlıktır. Federasyonumuz an itibarı ile seçimle ilgili organizasyon da dahil her türlü hazırlıklarını tamamlamıştır. şeklinde konuştu.

Asliye Hukuk mahkemesinin aldığı kararın düzeltilmesi için bütün girişimlerimi yaptıklarını ve kararın takipçileri olduklarını söyleyen Gözgeç, Sitemizden ilan edilmediği sürece seçimlerin iptali kesinlikle söz konusu değildir. diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.