Farklı operasyonlarda 4 milyon 600 bin TL'lik kaçak mal ele geçirildi

14 Aralık 2012 Cuma 17:10
Farklı operasyonlarda 4 milyon 600 bin TL'lik kaçak mal ele geçirildi






ANKARA (CİHAN)- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekipleri, farklı operasyonlarda, kaçak akaryakıt ve eroin ele geçirdi. Ele geçirilen kaçak malların toplam değerinin 4 milyon 600 bin TL olduğu bildirildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, farklı operasyonlarda çok sayıda kaçak malın ele geçirildiği belirtildi. İstanbul Deniz Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin hızlı botla yaptıkları operasyonda, 300 litre mazot ele geçirildiği bildirildi. Kapıkule Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda ise Türkiye´ye giriş yapan bir yolcuda, değeri bin 200 TL olduğu öğrenilen 2 bin 500 adet fişekin yakalandı.

İzmir Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin, 3 farklı operasyon neticesinde toplam 240 ton White Spirit ele geçirildi ve mali değerinin 700 bin TL olduğu belirlendi. Ayrıca, değeri 3 milyon 500 bin TL değerinde Cutting Oil ele geçirildi.

Yine başka bir operasyonda, Antalya Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin, Rusya´dan gelen bir istihbaratı değerlendirmesi sonucu, Antalya Havalimanı´nda, yabancı uyruklu 2 yolcunun üzerinde 7 kilo kokain yakalandı. Yakalanan kokainin mali değeri 600 bin TL olarak belirlendi. Gerçekleştirilen bütün yakalamalarla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.