Faruk Çelik'in seçim klibinde büyük skandal; Türk olsa öldürmek serbest mi?

Nöbet tutan askere saldırıya hazırlanan PKK'lı terörist ile PKK yönetici arasında geçen telsiz konuşmasında askeri Kürt olduğu için öldürmeyen gencin hikayesi anlatılıyor. Sosyal medyada 'Türk olsa öldürmek serbest mi' sorusu tartışılıyor..

21 Ekim 2015 Çarşamba 14:38
Faruk Çelik'in seçim klibinde büyük skandal; Türk olsa öldürmek serbest mi?






Faruk Çelik'in seçim klibinde büyük skandal...

Terör örgütü PKK ile mücadeleyi ön plana çıkaran Faruk Çelik'in seçim klibinde büyük bir skandala imza atılıyor. Klipte, terör örgütü üyesi bir saldırganın PKK sorumlusuyla telsiz konuşması işlenmiş. Nöbet kulübesini hedef alan saldırı öncesi 'Bu asker Kürt' öznesi üzerine kurgulanan seçim klibinde sanki 'Türk kökenli olunca öldürmesi serbest' anlamı çıkıyor.
Sosyal medyada büyük tepki toplayan klipte, pişmanlık duyan PKK'lı teröristin silahını atarak nöbet tutan mehmetçikle selamlaşması ise olumlu olarak yorumlanıyor. 

KARDEŞLİK VURGUSU YAPACAKTI, AMA OLMADI

Nöbet kulübesinde nöbet tutan askeri hedef alan teröristin tam "atış serbest" emrini aldığı sırada askerden çıkan Kürtçe türkü karşısındaki zor anlarını işleyen film, kardeşlik vurgusu hedeflenmiş

İşte oldukça tartışmalı seçim klibi

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Faruk Çelik'in 1 Kasım seçimlerine yönelik hazırladığı 'PKK'nın Türk-Kürt ayrımı yapmadan öldürdüğünü' anlatan ve 'kardeşlik vurgusu' yapan klibi sosyal medyaya damgasını vurdu. Klipte, nöbet tutan askeri hedefine alan keskin nişancıya 'vur' talimatının geldiği görülüyor. Terörist parmağını tetiğe götürdüğü sırada askerin kürtçe türkü söylemesi üzerine terörist telsizle komutanına 'Asker kürt' diyor. Sözde komutanın 'O senin düşmanın vur' demesi üzerine herşey değişiyor. Vur diyen komutanla asker kürt diyen terörist arasında konuşmalar devam ediyor. Tereddüt içinde kalan teröristin gözünden yaş aktığı görülüyor. Emir ile vicdanı arasında kalan terörist, kararı vicdanından yana verip üzerindeki PKK kıyafetini çıkarıyor ve silahını bırakıyor.

İşte klibin öyküsü:

Dağ başında kulübede nöbet tutan askeri hedefine alan keskin nişancıya telsizden PKK'lı sözde komutandan 'vur' talimatı geliyor.

''ASKER KÜRT'' DİYOR

Terörist parmağını tetiğe götürdüğü sırada askerin kürtçe türkü söylemesi üzerine terörist telsizle komutanına 'Asker kürt' diyor.

''O SENİN DÜŞMANIN''

Sözde komutanın 'O senin düşmanın vur' demesi üzerine terörist tekrar askerin kürt olduğunu söylüyor. Komutanın vur talimatının devam etmesi üzerine herşey değişiyor. Bağılararak 'Vur' diyen komutanla 'asker kürt' diyen terörist arasında konuşmalar devam ediyor. Tereddüt içinde kalan teröristin gözünden yaş aktığı görülüyor. Emir ile vicdanı arasında kalan terörist, kararı vicdanından yana verip üzerindeki PKK kıyafetini çıkarıyor.

''HAYIRLI NÖBETLER ASKER''

Klibin finalinde ise silahını ve PKK kıyafetini çıkaran terörist, askerin yanından geçerken "Hayırlı nöbetler asker" diye selam veriyor asker de adama "Eyvallah kardeşim" diye cevap veriyor.

Seçim çalışması olan klip, sosyal medyada da çok yankı getirdi. İzleyenleri duygulandıran klibin altına "Gerçekler bu işte" yorumları yapıldığı görüldü.
Son Güncelleme: 21.10.2015 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sokrates 2015-10-21 14:54:32

bu adamların danışmanları fikir aldığı kimse yok mu? o kadar danışman kadrosundan maaş alanlara bir şey danışılmıyor mu? yoksa danışmanlar o kadar geri zekalı demek istemiyorum