Faruk Mangırcı, Gazetecilik bitti, iletişim fakültelerini kapatın

Ankara kulislerinin tecrübeli ismi gazeteci yazar Faruk Mangırcı, gazetecilik mesleğininin bittiğini belirterek ailelere çağrıda bulundu. 'Çocuklarınızı iletişim fakültelerine göndermeyin.'

31 Mart 2016 Perşembe 01:33
Faruk Mangırcı, Gazetecilik bitti, iletişim fakültelerini kapatın






Gazetecilik meslek olarak bitti, iletişim fakültelerini kapatın

Gazetecilik meslek olarak bitti, İletişim Fakültelerini kapatın, yazar kasa var, gazeteci - yazar yok. Bu sözler Türkiye'nin bir döneme damgasını vuran çok sayıda habere imzasını atan Gazeteci Yazar Faruk Mangırcı'ya ait.

FARUK MANGIRCI KİMDİR?

Ankara'da görüştüğümüz Faruk Mangırcı özellikle politika kulislerine olan yakınlığı ile bilinir. TBMM'de sıcak kulis bilgilerini ilk duyuran, kritik bilgilere ulaşabilen bir isim. Ankara gazeteciliğinin önemli isimlerinden Faruk Mangırcı, devleti yönetenlere bir çağrı yaparak, "Gazetecilik mesleği bitmiştir. Bu nedenle bir dolu üniversitede varolan İletişim Fakülteleri derhal kapatılmalı, başarılı genç çocuklar başta okulları tercih etmeli. Yoksa bu gençlerin hayatları da kararacak" dedi.

Ankara'da yıllarca parlamentonun kulislerinde dolaşan, Başbakanları, Cumhurbaşkanlarını takip eden sonrasında da Star, Tercüman ve Bugün gazetelerinde köşe yazarı olarak görev yapan Faruk Mangırcı, Ses Tv ve Beyaz Tv'de 6 yıl program yapıp hepsi Türkiye için önemli konuları içeren sekiz de kitap yazdı.
Yazılı basına veda eden Faruk Mangırcı ile yaptığımız röportajın konusu dünden bugüne gazetecilik, gazeteler ve mesleki okullar....
RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
Son Güncelleme: 26.12.2016 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.