Figen Yüksekdağ çok güzel edebiyat yaptı

Ruh halimin güvercin tedirginliği; Terör kurbanı Hrant Dink'in kaleme aldığı son yazı, yıllardar terör örgütü avukatlığı yapan Figen Yüksekdağ'ın ağzına hiç yakışmadı.

19 Ocak 2016 Salı 13:43
Figen Yüksekdağ çok güzel edebiyat yaptı






Figen Yüksekdağ çok güzel edebiyat yaptı


Yıllardır terör örgütü PKK'nın sözcülüğünü yürüten HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Hrant Dink ve Tahir Elçi cinayetleri karşısında barış güvercini kesildi. Yüksekdağ partisinin grup toplantısında konuşurken Gazeteci Yazar Hrant Dink'in katledilmeden önce kaleme aldığı 'Ruh halimin güvercin tedirginliği' yazısından alıntı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin grup toplantısında konuştu. Gazeteci Hrant Dink'i 9. ölüm yıldönümü nedeniyle anan Yüksekdağ, "Hrant'ı katledip hesap vermeyenler, ondan sonraki süreçte aydınlara, yazarlara, bilim insanlarına dönük yeni infazlara imza attılar. Tahir Elçi de bunlardan birisiydi. O günden bugüne Türkiye'de barış güvercinleri tedirgin. Ama o günden bugüne Türkiye'de barış güvercinleri gökyüzüne kanat çırpmaktan tedirgin de olsalar da ürkseler de barış demekten vazgeçemediler vazgeçmeyecekler. Sevgili Hrantımızın canımızın parçasının katledilişinin yıldönümünde barış güvercinlerinin, tedirgin güvercinlerin alıcı kuşlara kurban edilmediği katledilmediği bir Türkiye istiyoruz" dedi.

DİNK İÇİN ADELET İSTEDİK

Konuşmasının başında Gazeteci Hrant Dink'i 9. ölüm yıldönümü nedeniyle anan Figen Yüksekdağ, "9 yıl boyunca Hrant için adalet için barış, özgürlük için mücadele eden ve bu karanlığın içerisinde bir ışık olamaya çalışan haklarımız bu yürüyüşü sürdürdü. 9 yıl boyunca geldiğimiz nokta açıkça ortada. Hrant'ı katledenler, göstermelik yargılamalarla sadece tetikçilerin derdest edildiği bir operasyon ile bu davanın üzerini örtmeye çalıştılar bu 9 yıl boyunca. İşin siyasi sorumlularının bu kadar açıkta olduğu bir davada sorumlular bilinçli olarak gizlendi. Yönlendirenler, talimat verenler korundu. Neden böyle oldu çünkü Hrant'ı katleden sadece bir tetikçi değil o tetikçiyi koordine eden bir avuç 3,5 kişilik, bir organizasyon ekibi değil, egemen siyasi devlet mekanizmasının ta kendisiydi. Devlet egemen siyaset, işlediği bütün suçlarda olduğu gibi, Hrant'ın katledilmesi suçunun da bilinçli ve sistematik bir şekilde üzerinin örtülmesi için çaba gösterdi. AKP'nin iktidarda olduğu bütün bir tarih boyunca hiçbir katliam, infaz davasında sağlıklı demokratik bir sonuç alınamadı. AKP'den önceki iktidar süreçlerinde olduğu gibi" ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ, "Hrant'ı katledip hesap vermeyenler, ondan sonraki süreçte aydınlara, yazarlara, bilim insanlarına dönük yeni infazlara imza attılar. Tahir Elçi de bunlardan birisiydi" dedi.
Yüksekdağ, "O günden bugüne Türkiye'de barış güvercinleri tedirgin. Ama o günden bugüne Türkiye'de barış güvercinleri gökyüzüne kanat çırpmaktan tedirgin de olsalar da ürkseler de barış demekten vazgeçemediler vazgeçmeyecekler. Sevgili Hrantımızın canımızın parçasının katledilişinin yıldönümünde barış güvercinlerinin, tedirgin güvercinlerin alıcı kuşlara kurban edilmediği katledilmediği bir Türkiye istiyoruz" diye konuştu.
Son Güncelleme: 19.01.2016 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.